Telialigaen - PUBG

Vinn eller forsvinn for flere PUBG-lag i Telialigaen

Ørsmå marginer kan avgjøre hvem som tar seg videre til sluttspill.

PUBG Corp.

Siste serierunde med PUBG i Telialigaen står for døren, og tirsdag kveld skal klinten skilles fra hveten. Etter fem av seks runder er flere lag så godt som garantert sluttspill, men for mange andre kjempes det fortsatt med nebb og klør.

– Det kan ikke bli mye nærmere, nei. Jeg ser på det som veldig mulig å komme til sluttspill, melder Bjørn Erik «Sensei Bjarne» Vikene Kongshaug fra Gaming med promille.

«Sensei Bjarne» og kompani tilhører ett av en rekke lag som snuser på avansement. For at det skal gå må det imidlertid skje på bekostning av noen andre, og vi har tatt en kikk på noen av lagene som ligger like over eller under den såkalte streken.

Kampene ser du fra klokken 19:00 på tirsdag 29. oktober:

Ørsmå marginer

I gruppe A er det kun ett fattig poeng som skiller glede fra skuffelse, og med kun fire kamper igjen for sesongen ligger Gaming med promille på feil side av det regnestykket.

Gaming med promille er ett lusent poeng unna sluttspill..
Gamer.no

Laget har levert varene på Miramar, forteller «Sensei Bjarne», men på Erangel har strategiene sviktet. Gjengen vet derfor hva de må gjøre dersom de skal ta seg videre til sluttspillet.

– Vi vet hva vi må jobbe med og hvor vi er gode. Om Erangel går vår vei så er vi klare, forteller Kongshaug og legger til at målet blir å fokusere på eget spill fremfor å jakte på lagene som ligger over.

For Awob Abob Bob blir oppgaven å forsvare en spinkle ledelsen laget sitter på inn mot sisterunden. Også her blir oppgaven å kjøre vanlige strategier fremfor å la seg distrahere av konkurrentene, forteller Morten «Yippikayey» Isaksen, men laget har likevel et ess i ermet.

Grunnet kluss med spillere har Awob nemlig vært nødt til å stille med kun tre spillere til noen kamper. Denne gangen har kvartetten fra forrige runde imidlertid greid å holde sammen, og de er klare til å gjøre vei i vellinga.

– Forrige uke endte vi på 2. plass og da var vi tre av de faste spillerne og én som nylig hadde kommet tilbake fra fem uker på sjøen. Nå har han fått varmet opp litt mer siden tirsdag, så jeg har god tro på at vi skal heve oss den siste dagen, varsler Isaksen.

– Best under press

Les også
Anmeldelse: Playerunknown's Battlegrounds
Team Bodø skal gjøre det de kan for å holde konkurrentene bak seg.
Gamer.no

Over i gruppe B finner vi Team Bodø, som befinner seg i bortimot samme båt som Awob. Laget fra nord ligger riktignok på 7. plass, 21 poeng over streken, men det er slettes ikke noe rom for å slappe av før siste runde.

Som Jonas «jones» Vian forteller til Gamer.no er det spesielt på Miramar at laget har rom for forbedring. Gjengen har nå jobbet med å forbedre strategiene der, og selvtilliten later til å være på topp før tirsdagens kamper.

– Vi er best under press og føler vi skal greie å holde oss ganske lett innenfor topp åtte etter siste runde. Jeg vet at Novados bruker å lande ganske nært på Erangel og det er jo alltid gøy å utrydde dem, sier Vian med et lit stikk til laget som foreløpig ligger på 8. plass på tabellen.

Først av de som enda jager sluttspillplass er Endzone og Bendik «Lothepus» Fotland. Endzone trenger bare ti poeng for å ta igjen Novados, men den jobben blir ikke enkel.

– Muligheten er der jo, så det ligger litt i våre hender også. Vi vet hva vi må gjøre annerledes i teorien, men så er det å få det ut i praksis da, sier Fotland.

Ifølge «Lothepus» har laget slitt med å få inn skikkelige treningsøkter denne sesongen, som igjen har gått ut over samspillet. Endzone-spilleren øyner imidlertid muligheten for at en sluttspillplass kan fyre opp motivasjonen litt, og i så fall kan alt skje.

Kampen om sluttspillplassene kan du altså følge fra klokken 19:00 i kveld. Gaming med promille, Awob og resten av gruppe A blir å se på Gamer.no sin Twitch-kanal, mens Team Bodø, Endzone og gruppe B dukker opp hos Bamble DreamTeam.

Siste fra forsiden