Vinn eller forsvinn for topplagene i LCS

Verdens beste League of Legends-lag kjemper om avansement til sluttspillet.

League of Legends Championship Series går nå inn i sin niende og siste runde før sluttspillene setter igang. Dette er siste sjanse til å kvalifisere seg til de regionale sluttspillene i Europa og Nord-Amerika.

Kjemper 300 000 kroner og regionsluttspill

Plasseringen man skaffer seg denne uka vil bestemme hvem man møter i det europeiske sluttspillet under Gamescom, 21-25. august, eller PAX Prime, 30. august til 1. september, for amerikanerne.

Lagene som havner nederst i sine grupper må ut i kvalifisering for å beholde plassen i den prestisjetunge serien. Lagene som havner på tredje til sjette plass møter hverandre i første kamp under sluttspillet. Nummer en og to fra seriespillet møter så vinneren av kampen mellom tredje til sjette plass.

De tre beste lagene både i det amerikanske og den europeiske sluttspillet går videre til det store, internasjonale sluttspillet som holdes i Los Angeles i slutten av september.

I tillegg til dette vanker det hele 300 000 norske kroner til vinnerlaget fra sluttspillene i hver region.

Nordmann i ledersetet

Nordmannen Erlend «Nukeduck» Holm og hans lag Lemondogs er i førersetet i den europeiske serien. De går inn i den niende uken med sammenlagtresultatet 14-9. For å sikre seg første- eller andreplass etter helgens fem kamper trenger de bare vinne to. Slår de Team Alternate og Fnatic, lagene som ligger rett bak på tabellen, er de sikret førsteplass uavhengig av utfallet på resten av kampene. Vinner de mot ett av de langene, samt en av de andre kampene sine, er de sikret andreplass.

For de andre lagene i den europeiske serien er ting helt åpent. Alle kan i teorien kvalifisere seg eller ryke ut avhengig av helgens kamper.

Alle slår alle i USA

I den amerikanske delen av serien er det Cloud 9 som dominerer, men resten av serien er jevnspilt før denne avgjørende uka. Bak Vulcun på andre plass, med resultatene 15-8, følger Team Dignitas, CLG og Team SoloMid med 11-12 sammenlagt. Rett bak dem ligger Team Curse og Team Coast på 9-14. Bortsett fra de to beste lagene, samt dårligst plasserte Velocity, er serien helt åpen.

De europeiske kampene starter torsdag 15. august klokken 14.00, mens de amerikanske kampene starter allerede i kveld klokken 22.00.

Alle kampene kan følges på hjemmesiden til serien eller via Twitch.tv.

Les også
– Den desidert vanskeligste sesongen å spå resultatet av

Les også: Her er første dataspiller med idrettsvisum
Les også: Nordmann gjør det sterkt i League Championship Series

Siste fra forsiden