Podkast

Retro Crew #66

Visste du at Pac-Man-spøkelsene har ulik kunstig intelligens?

Retro Crew bekrefter også myten om at spillfiguren ble til på en restaurant.

Pac-Man er sannsynligvis den mest gjenkjennelige spillfiguren som noen gang er skapt. Nesten alle har spilt det i en eller annen form, og du finner utallige referanser til det klassiske arkadespillet i filmer, bøker og tegneserier over 30 år etter sin fødsel.

I ukens episode forteller Jostein Hakestad, Ketil Espenæs, Aleksander Hakestad og Stian Askeland om sitt forhold til Pac-Man, hvordan de først oppdaget spillet og hvordan det fortsatt dukker opp i livene deres med jevne mellomrom.

For å høre lydfilen direkte må du ha Adobe Flash installert og javascript aktivt. Du kan imidlertid laste ned og spille av filen i MP3-format herfra: Last ned lydfilene i stedet.
En besøkende spiller Pac-Man på Flip Expo 2013.

Underveis får vi blant annet vite hvordan spøkelsene Blinky, Inky, Pinky og Clyde styres ulik kunstig intelligens. En av dem springer etter deg, en annen vil komme foran deg, mens de to andre jakter etter deg på mer tilfeldige måter. Dette er noe av det som gjør spillopplevelsen både interessant og utfordrende.

Ketil Espenæs forteller også hvordan Pac-Man-skaper Toru Iwatani fant inspirasjon til figurens utseende på en restaurant, og kan avduke den sjokkerende sannheten om at Ms. Pac-Man ikke er en offisiell oppfølger. Det viser seg at det er et ulisensiert produkt fra Midway som var lei av å vente på Namco.

Gutta er for øvrig svært begeistret for de nye Championship Edition-versjonene på Xbox Live Arcade, som blant annet skilter med svært kul musikk.

Gått glipp av tidligere episoder?

Retro Crew er et nettradioshow som dedikeres til gamle spill, konsoller og maskiner, laget av Rad Crew i samarbeid med Gamer.no. Det er produsert 65 episoder til nå, og her er de tre forrige:

Episode 65: Hvor gammelt bør et spill være for å bli kalt «retro»?
Episode 64: LucasArts' Indiana Jones-eventyr
Episode 63: Conker Bad Fur Day

Hver episode er tilgjengelig gjennom iTunes-strømmen og RSS-strømmen til Rad Crew, og du kan laste den ned som MP3-fil.

Siste fra forsiden