Blogg

Visuell fest på Wii

The Wiire har fått tak i den første videoen fra Heroes, et Wii-spill du neppe har sett maken til.

Husker du Killer 7 fra i fjor? Hvis du spilte det, eller i det minste leste vår omtale, burde du ha fått med deg den flotte, skarpe stilen, den sære humoren, den fantastiske musikken og alt det andre som gjorde spillet til en helt spesiell opplevelse. Killer 7 satte kanskje ikke verden i flammer, og ble så vidt jeg vet kun importert i et fåtall eksemplarer hit til lands. Men én ting gjorde det: Det satte Suda 51 (hvis egentlige navn er Goichi Suda) og Grasshopper Manufacture på kartet som spennende spillutviklere.

Heroes er navnet på det første Wii-spillet fra Grasshopper, og du verden, for et spill det kan bli! Den første videoen har vært på nettet i et par dager nå, så dere får unnskylde meg om jeg er treig her, men her er den i hvert fall:

Jeg må innrømme at jeg selv er litt slått i bakken av inntrykkene. Spillet ser ut til å låne en del stilgrep fra sin forgjenger, men mye av stilen ser også ut til å være helfersk, og dessuten bedre anvendt enn noe annet spill jeg har sett. Ta hiphop-grepene, for eksempel: Jeg tror knapt jeg har sett noe mer trendy enn dette i spillmediet i hele år. Dette er hiphop med sann stil, urovekkende tiltrekkende tagging, sjablongbokstaver, fet musikk og tilsvarende tøff oppskrapet-film-effekt. Og ikke minst: Minst like mye inspirasjon hentes fra lekker grafisk design og tegneserieestetikk. Kan man annet enn å elske sånt?

Spillet kommer ikke før neste sommer, i følge The Wiire, og det er klart at vi strengt tatt ikke vet så veldig mye om det enda. Men med tanke på det forrige spillet fra samme studio, ser jeg ingen grunn til å ikke skjerpe skalken og få opp gluggene: Dette kan bli digg.

Klart, det at filmen impliserer fektedueller med noe som minner om lyssverd, det er ikke akkurat hemmende for mine eksplosivt tiltagende forventninger, det heller. Hei, sverdkamp på Wii, gjort skikkelig? Det er lov å håpe.

Som sagt, det hele er litt overveldende. Men det er igrunn alt for sjelden et nytt spillkonsept fører til noe annet enn løse skuldertrekk, så sånn sett kan jeg igrunn leve med å være litt paff, akkurat nå.

PS: Få også med deg The Wiire sitt intervju om spillet.

Redigert: The Wiire har i ettertid blitt kontaktet vedrørende videoen og blitt bedt om å ta den ned. Vi tror imidlertid, dessverre for Grasshopper sin del, at katten nå er ute av sekken. Videoen forsvinner ikke fra YouTube selv om vi lar være å lenke til den, og i alle tilfelle må den jo anses å være god reklame for spillet deres, selv om den kom på et ikke planlagt tidspunkt. Ettersom denne bloggen gir mindre mening hvis man ikke selv kan få med seg hva det er snakk om, velger vi derfor å la artikkelen stå slik den står.

Siste fra forsiden