VM i StarCraft II har begynt

Blizzard gjør noen endringer i årets World Championship Series.

Under en pressekonferanse for to dager siden kunngjorde Blizzard sine planer for årets World Championship Series i StarCraft II: Heart of the Swarm.

Kampene spres utover tre ligaer

De har endret mye på turneringsoppsettet, og mener det skal gjøre turneringen mer rettferdig for spillerne, og mer spennende for alle som ser på.

Serien er nå delt opp i tre regioner, og spillerne stod fritt til å velge regionen de tilhører. Det vil si at vi kan få se koreanere i den europeiske og amerikanske series og omvendt. Major League Gaming er ansvarlig for å arrangere den amerikanske delen, Turtle Entertainment, firmaet bak esl.eu, holder den europeiske og et historisk samarbeid mellom konkurrerende GomTV og OnGameNet utgjør den sør-koreanske delen.

Hver enkelt liga deles opp i tre sesonger, der hver enkelt sesong rundes av med et sluttspill. Her vil de fem beste fra hver region møtes til et sluttspill, og arrangementene holdes i alle de tre ulike regionene. Gjennom alle disse turneringene samler spillerne poengbasert på plasseringene de oppnår. En global spillerrangering, som går på tvers av alle regioner, viser til enhver tid hvilke spillere som samler mest poeng.

Til slutt vil de 16 best plasserte spillerne gjøre opp om mesterskapet under årets Blizzcon i november, og vinneren vil kunne kalle seg verdensmester i StarCraft II.

Serien ble sparket igang med den koreanske regionen 4. april. Per nå vet man ikke når de andre regionene starter sine kamper.

For å gjøre det hele enklest mulig for alle som ser på, er det inngått et samarbeid med Twitch.tv, og alle kampene som spilles, uavhengig av region, vil vises der.

Mer detaljert informasjon om serien vil komme, informerer Blizzard.

Les også: Anmeldelse: StarCraft II: Heart of the Swarm
Les også: «Liquid’Snute» til topps i England

Siste fra forsiden