THQ følger EA til bruktmarkedet

Voksende fenomen

Brukte utgaver av UFC Undisputed 2010 selges uten nettspilling.

EA avduket nylig sitt Online Pass-system for spill. Dette innebærer at man må bruke en kode for å få adgang til flerspilling over nettet og lignende funksjoner i diverse spill.

Mannekos er inkludert i prisen.

Tanken er at de som kjøper nye spill får koden gratis, mens de som kjøper bruktspill må betale ekstra for den. Dermed kan EA tjene penger på bruktmarkedet. Tiger Woods PGA Tour 11 blir den første tittelen som benytter seg av Online Pass.

Ubisoft indikerte nylig at de kunne tenke seg å implementere noe lignende i sine spill, men en annen utgiver har kommet dem i forkjøpet. Gamespot melder at THQ allerede har innført det samme system som EA for den nettbaserte delen av kommende slåssespillet UFC Undisputed 2010.

For å spille mot andre over nettet må man ha en kode som følger med nye utgaver av spillet, og hvis du kjøper det brukt må du kjøpe en ny kode fra THQ. I Statene skal koden til UFC Undisputed 2010 koste fem dollar, som er rundt tredve kroner med dagens kurs. Flere detaljer skal dukke opp på spillets hjemmeside i nær fremtid.

Det ser altså ut til at gigantene i utgiverbransjen har begynt å trenge seg inn på bruktmarkedet. Vi kommer selvsagt tilbake med mer om flere utgivere følger med i dragsuget.

Siste fra forsiden