WarCraft III får stor oppdatering – samtidig går det løse antagelser om en «Remaster»-utgave

Oppdateringen legger blant annet til støtte for bredformat og balanserer rasene.

Blizzard

De siste dagene har det gått løse antagelser om at Blizzard er i ferd med å annonsere en oppusset utgave av 16 år gamle WarCraft III: Reign of Chaos og utvidelsen The Frozen Throne.

WarCraft III Invitational kommer på slutten av måneden.
Blizzard

For å være helt ærlig virker «ryktene» rimelig tynne. Alt baserer seg på at en rekke veteranproffspillere har fått en invitasjon til et hemmelig arrangement i Nord-Amerika – som nå har vist seg å være en show-turnering 27. og 28. februar. Noen håper likevel at Blizzard vil annonsere noe under turneringen, men inntil videre er antagelsene om en oppusset utgave kun basert på håp og antagelser.

Vel å merke ble fjorårets StarCraft: Remastered annonsert på et lignende arrangement kalt I <3 StarCraft som fant sted i Sør-Korea, så det er ikke utenkelig at Blizzard har noe å melde, men det finnes ingen god grobunn for ryktene. Ta ryktet med et par tonn salt.

LES OGSÅ: Blizzard vil ikke lage nyversjoner av Warcraft og Warcraft II »

Stor oppdatering

Da er det mer interessant at Blizzard, i tandem med annonseringen av turneringen, har fortalt at en stor oppdatering er på vei til WarCraft III. Proffspillerne skal teste den ut under arrangementet. De som vil prøve oppdateringen nå kan sjekke den ut på testserverne.

Sånn skjer breddeformatet ut.
Blizzard

Oppdateringen legger inn støtte for oppløsninger i 16:9-format, samt støtte for 24 spillere i spillobbyer. En del balanseendringer er også på plakaten, og Blizzard forteller at de fremover har lyst til å gjøre enda større endringer på balansen mellom rasene.

WarCraft III har faktisk fått et par oppdateringer allerede de siste årene. I 2016 småflikket de på spillet og gjorde det lettere å kjøre på moderne maskiner, mens i fjor sommer la de blant annet inn støtte for å kjøre spillet i vindu og fikset noen feil.

WarCraft III: Reign of Chaos ble sluppet i 2002, og fikk den gang svært god mottagelse. Strategispillet skilte seg kraftig fra StarCraft ved å introdusere helter – ekstra sterke enheter som fungerte som lederskikkelser for de fire rasene. I tillegg lå fokuset mer på å kontrollere færre enheter enn i StarCraft, men på et detaljnivå. Utvidelsespakken The Frozen Throne kom året etterpå.

I fjor fikk mange fans gulroten de har lengtet etter.
Blizzard sier de vil vurdere å lage Warcraft IV »

Siste fra forsiden