Anmeldelse

WarCraft III: The Frozen Throne

The Frozen Throne mye mer enn en ordinær tilleggspakke til Warcraft III.

Side 1
Side 2

Nye detaljer
Som det meste annet har også presentasjonen blitt pusset opp i ekspansjonen. Grafikken sprudler, men mer av kreativ design enn grensesprengende pixelpushing. Siden WarCraft III ble lansert i fjor har en nå lagt til gjennomsiktige modeller av bygninger du har beordret til bygging. Mulig er det også å sende så vel oppgraderinger som enheter i samme kø, samt sette rallypoints gjennom flere punkter. Disse er ikke de eneste små detaljene som har blitt forbedret, men alle er de med på å gjøre WarCraft III til et bedre spill.

Det skal visstnok være mulig å spille spillet på en Pentium II 400Mhz. Selv om dette naturligvis er på aller laveste kvalitetsnivå er det imponerende å ikke slenge seg på bølgen om oppblåste hardwarekrav for en akseptabel spilleopplevelse. Musikken følger også stemningen fra Reign of Chaos og nye tilesets er også inkludert. Blant annet gir det seg utslag i en flunkende ny variant av mapklassikeren Lost Temple, kjent fra både StarCraft og Reign of Chaos. Brr! Ellers er alle de små detaljene vi er vant med fra Blizzard tilstede. Spesielt anbefalt er det å høre på alle de små kommentarene den nye Panda-helten har å komme med.

De nyvinningene som spiller størst rolle for spillbarheten er inklusjonen av ni nye helter, hvorav fem av disse er nøytrale. Heltene som ikke har noen tilknytning til de spillbare rasene og kan plukkes opp fra tavernaer som er plassert på visse brett. Alle har de forskjellige egenskaper. Spillerne kan selv velge om de vil bygge strategiene sine rundt de nye heltene eller bruke de som komplementære elementer til hæren sin. Nytt er også spillerereide butikker. Slutt er tiden da en måtte ut på farefulle ferder for å kjøpe en ny Town Portal eller en liten helsepotion. Butikkene inneholder også rasespesifikke elementer som i større eller mindre grad er en integral del av spillernes strategier.

Konklusjon
WarCraft III: The Frozen Throne byr på mer enn en egentlig kan forvente fra en ekspansjon. Det er rett og slett ingen grunn til å fortsette å spille Reign of Chaos når en i stedet kan spille ekspansjonen, noe som også har blitt tydelig med tanke på den enorme populariteten spillet har opplevd på den korte tiden det har vært i hyllene. Nye enheter, strukturer og et forbedret Battle.net legger alt til rette for nye fantastiske opplevelser i WarCraft-verdenen. Eier du WarCraft III: Reign of Chaos skylder du deg selv å gå til anskaffelse av ekspansjonen.Om det er singleplayer eller multiplayer du liker best har du mange timers moro å se frem til. Blizzard tar simpelthen kundene sine på alvor. Det er godt å se at den siste tids turbulens med tanke på et eventuelt salg av selskapet ikke har hatt en negativ innflytelse på utviklingen av spillet. Alle gamere der ute bør slenge på et par ekstra linjer i aftenbønnen, for et Blizzard av dagens format er nødvendig for næringen i en tid hvor store selskaper og kommersielle interesser presser kvaliteten utover sidelinjen.

Side 1
Side 2

Siste fra forsiden