Warhammer Online tynnes ut

Mythic strammer inn og velger å slå sammen sine Warhammer Online-servere.

Mythic ser seg nå nødt til å slå sammen sine servere på grunn av store tap av aktive spillere. I en notis på det europeiske Warhammer Online-nettstedet meldes det at eksisterende karakterer ble flyttet til mer livlige servere denne uka.

Det er ikke første gang vi ser et stort MMORPG-spill slite med spillertallene. I begynnelsen av dette året valgte Funcom å trekke sammen sine servere. Dette viste seg å være et lurt trekk - i følge Funcom og mange spillere selv har aktiviteten og antall betalende spillere økt betraktelig i begynnelsen av 2009. De reduserte totalt antall servere fra 49 til 18, noe som angivelig fikk veldig positive ringvirkninger blant Age of Conan-fansen. Kanskje dette er en medvirkende faktor til at Mythic velger å smelte i overkant av 20 servere inn i fem eksisterende som anses aktive i Europa. I USA meldes det at 43 servere smeltes sammen og blir til 15.

Klarer Mythic å bygge opp en respektabel spillerbase igjen?

Mythic åpnet nylig for trial-kontoer av spillet, noe som er et tydlig tegn på at de vil rekruttere nye spillere. Warhammer Online har blitt omtalt som en potensiell "WoW-killer", men slik utviklingen er nå ser det mørkt ut med tanke på å nærme seg de enorme tallene Blizzard har bygget opp gjennom årene.

(Kilde: War-Europe)

Siste fra forsiden