Anmeldelse

Whacked!

Sykt, sært, sprøtt, underlig, rart. Alle er ord som godt beskriver spillet Whacked. Dette er et spill som ikke tar seg selv veldig høytidelig, men det er da deilig med sånne spill innimellom også. I Whacked får vi kose oss med frekke kommentarer, syke deltakere og en rimelig eksentrisk programleder. Som deltager i det noe suspekte gameshow Whacked, skal du kjempe deg til førsteplass og en stor premie.

Side 1
Side 2

For å komme dit må du gjennom en mengde mer eller mindre syke konkurranser. For å vinne premien må du gjøre alt fra å drepe en haug med høner innen en gitt tid, til det å ta livet av dine motstandere med målsøkende raketter eller kjøttøkser.

Gameshow fra helvete
Der har du egentlig hele grunnplottet i spillet, du er deltager i gameshowet fra helvete. Din oppgave er å drepe, lemleste og forulempe dine motstandere på verst mulig måte på vei mot den store premien. Du har så klart en mengde deltagere å velge mellom når du skal spille spillet. Du kan velge Lucky, den forbanna skotske kaninen. Det kanskje ikke så rart han er en smule irritert, med tanke på at bena hans har blitt kappet av og brukt som lykkeamuletter. Eller hva med å velge Toof, den heller tanketomme stakkaren med de gigantiske tennene. Det eneste som står i hodet hans er mat, eller hva som helst annet han kan sette tennene i for den saks skyld. Noe sier meg at en av favorittfigurene i spillet blir Lucy, den ekstremt vulgære og ikke minst; nakne deltageren. Det eneste hun har på seg er to strategisk plasserte sensurfelter, det er sånn det blir når du, som hun sier selv; "er så heit at klærne bare ikke klarer å holde seg på."

Når du står i menyen i spillet kan du velge en rekke forskjellige spillmoduser, du har som vanlig en karrieremodus, her kalt "Gameshow". Videre har du "Battle"-modus, her kan du spille mot vennene dine, enten ved at dere er flere spillere på samme Xbox, du kan spille i LAN eller over Xbox Live (når det kommer til Norge). Du har også muligheten til å øve før du gir deg i kast med spillet. Ellers inneholder menyen mulighet til å se filmer du har åpnet i det du har spilt spillet, så klart har du også den vanlige muligheten til å stille lyd, bilde, osv. Når du velger å starte "Gameshow"-modus må du først velge en figur du vil spille med, så bærer det i gang med selve spillet. Før du får begynne å ta fatt på de mange oppgavene i spillet, får du se en velkomstfilm, her forklares mye av det du har foran deg. Alt >

Tegneserie-grafikk
Whacked har en veldig tegneserieinspirert grafikk, alt fra karakterene i spillet til brettene du spiller på er tydelig inspirert av tegneserieverdenen. Karakterene i spillet er godt modellerte og meget detaljerte, for ikke å snakke om morsomme. Spillet foregår over en rekke forskjellige brett. Du kjemper mot motstanderne dine i kamper som foregår på kjøkkenbenker, i snølandskap eller søramerikanske templer, bare for å nevne noen få. Brettene er godt laget og grafikken er detaljert og pen. Mellom hvert kapittel kommer det en liten film, disse er alt fra intervjuer med deltagere til introduksjon av nye våpen eller nytt utstyr. Disse filmene er pre-rendrede 3D-filmer, noe som gjør at grafikken er meget bra. Det er ikke bare mellom kapitlene det bys på filmer, også inne i kapitlene er det filmer å se. For hver tredje oppgave du gjør i et kapittel får du en reklamefilm, disse har en helt annen stil enn filmene som er fra programmet. Her er det enkle barnetegninger og rå reklamebudskap som gjelder. Det er en morsom kontrast mellom den finpussede grafikken i de pre-rendrede 3D-filmene og de enkle reklamesnuttene i spillet. Alt i alt er grafikken i spillet meget bra. Når du spiller er grafikken på karakterene og brettene bra, de rendrede filmene er flotte og reklamefilmene er, til tross for sin noe enkle stil, godt laget.

Side 1
Side 2

Siste fra forsiden