Wordle

Wordle-forvirring endte med suksess for fem år gammelt spill – nå gir utvikleren inntektene til veldedighet

John Wardle, Steven Cravotta (Montasje: Gamer.no)

Fenomenet Wordle har tatt verden med storm. Det Mastermind-lignende bokstavspillet eksploderte på sosiale medier i slutten av 2021, og spilles av flere hundre tusen hver eneste dag.

Spørsmålet om hvor man faktisk spiller Wordle har imidlertid skapt en del forvirring og mange sleipe forsøk på å utnytte forvirringen til sin fordel. (For ordens skyld er det et nettleserspill, som du finner her.)

Wordle! er ikke det samme som Wordle.
Steven Cracotta

Én utvikler har imidlertid tjent på situasjonen ved et uhell. Nå gir han alle inntektene til en god sak.

Wordle og Wordle!

Det var i 2016 at Steven Cravotta lanserte Wordle!, et mobilspill der målet er å lage ord av bokstavene man får opp på skjermen. Som Cravotta forklarer på Twitter ble spillet lastet ned rundt 100 000 ganger på noen måneder, før interessen dabbet av og han sluttet å komme med oppdateringer.

Fem år senere tok nedlastingene plutselig av igjen, i et forrykende tempo. Andre uka i januar nådde Wordle! over 200 000 nedlastinger, og spillet klatret raskt opp på førsteplass i App Store-kategorien «Word».

Etter et kjapt Internett-søk skjønte Cravotta raskt hva som hadde skjedd. I stedet for å bare putte pengene i lomma, tok han imidlertid kontakt med John Wardle – mannen bak det nye Wordle – for å se om de to kunne bli enige om et veldedig formål å sende inntektene til.

Ifølge Kotaku er det snakk om rundt 26 000 kroner, men ettersom nedlastingene skyter i været kan det tallet fortsatt bli større. Pengene går nå til Boost Oakland, en organisasjon som tilbyr skolehjelp til barn i California.

LES OGSÅ: Mummi-spill får rekordstøtte fra Norsk filminstitutt »

Siste fra forsiden