Støtte til norske spill

Nytt Mummi-spill får rekordstøtte fra Norsk filminstitutt

Snusmumrikken får fem millioner kroner fra støtteordningen.

Snusmumrikken.
Hyper Games

I en pressemelding forteller Norsk filminstitutt at de har bevilget 10,65 millioner kroner til fem nye norske spill.

Blant mottagerne er Snusmumrikken, det nye spillet til Mørkredd-studioet Hyper Games. De får hele fem millioner kroner fra støtteordningen – det største enkelttilskuddet NFI har gitt til et spill.

Snusmumrikken skal bli et eventyrspill inspirert av blant annet The Legend of Zelda, satt til Tove Janssons Mummi-univers. Her skal Snusmumrikken beskytte Mummidalen mot Parkvakten som gjør store inngripen i dalen.

Et av målene til Spillstrategien som ble lagt frem under den forrige regjeringen har vært å spisse de statlige tilskuddene på en måte som gir mer penger til enkeltprosjekter. Denne tildelingsrunden er et eksempel på veien videre.

Vikings on Trampolines.
D-Pad Studio

– Større tilskudd til de store prosjektene skal bidra til at det er mulig å lage flere større, gode spill i Norge, spill som kan nå ut til et større publikum og tiltrekke seg andre finansiører, og dermed føre til økt bærekraft i de norske selskapene, sier seksjonsleder for spill i NFI, Kaja Hench Dyrlie om bevilgningen.

Nykommere og gjengangere

Blåsbortøya.
Snow Castle

I tillegg mottar tre spill støtte for ferdigstilling, eter at de tidligere har fått utviklingsstøtte fra NFI.

Snow Castles neste tilskudd til Earthlock-universet, barnespillet Blåsbortøya, får 3 millioner kroner.

Owlboy-utviklerne D-Pad Studio får 500 000 kroner til Vikings on Trampolines – et spill som fikk sitt første støttebeløp allerede i 2011.

Mosaic- og Among the Sleep-utviklerne Krillbite Studio får 1,75 millioner til Prosjekt Ut på tur, som virker å føye seg inn i malen til de tidligere spillene deres med en personlig og emosjonell historie.

Midnatssol.
Umble

Det siste spillet som får 400 000 kroner i støtte er en nykommer: Midnattssol fra Trondheim-studioet Umble. Spillet tar for seg noen av utfordringene det er å vokse opp og finne sin egen identitet. Her skal vi følge Oslo-gutten Noa som utforsker og finner tilbake til sine samiske røtter. Spillet har også fått midler fra Sametinget.

Les også
Stor fremgang for norsk spillbransje

Totalt var det 33 søkere til tilskuddsrunden.

Siste fra forsiden