Xbox-kontrollere er klart mest populært blant Steam-brukere

Men PlayStation- og Switch-kontrollene er også overraskende populære.

Microsoft

Steam fører masse ulik statistikk over brukerne sine, og som blant andre GameInformer melder har plattformen nå sluppet et nytt lass tall som byr på noen overraskelser omkring hva folk spiller spillene sine med.

Steam peker blant annet på at uventet mange benytter spillkontroller på Steam. Mer enn 30 millioner skal ha registrert minst én kontroller og over halvparten av disse har registrert mer enn én bare siden 2015.

Til sammen er det rundt 60 millioner som bruker kontrollere, og kanskje ikke helt overraskende er det Xbox-kontrollene som dominerer.

Mange bruker PlayStation- og Switch-kontrollere

Xbox 360-kontroller utgjør 27,2 millioner, altså nesten halvparten av alle som bruker kontrollere på plattformen, mens Xbox One utgjør 11,5 millioner.

Xbox dominerer ikke uventet, men på listen finner man til og med GameCube- og Super Nintendo-kontrollere.
Steam

Mer overraskende er det at hele 12,2 millioner av kontrollerbrukerne på Steam benytter en PlayStation 4-håndkontroll.

Steam skriver at dette er et uventet høyt tall med tanke på at innebygget støtte for kontrollen som regel ikke finnes, som innebærer at spillere må bruke programvare som konverterer kontrollsignalene til Xbox-kontrollsignaler.

En annen overraskelse er at Switch Pro-kontroller også er bemerkelsesverdig populær gitt at denne ikke har vært på markedet lenge. Switch Pro-støtte kom på plass så sent som i mai i år, og nå bruker 458 000 spillere denne på Steam, ifølge tallene.

Et lite mindretall har til og med registrert Super Nintendo- og GameCube-kontrollere på Steam.

Valves egen Steam-kontroll har også fått et visst fotfeste og brukes av rundt 1,5 millioner spillere på Steam.

Les også: Nå må du være mer forsiktig med hva du sier i spilldiskusjonene på Steam »

Siste fra forsiden