Valve har gjort nye endringer på Steam-kontrolleren

Nå ligner den mer på vanlige kontrollere.

Valve har endret på kontrolleren.
Valve

Den mye omtalte Steam-kontrolleren har nå kvittet seg med berøringsskjermen, og har flyttet rundt på noen av knappene. Forandringen skal ha blitt gjort for å gjøre kontrolleren mer bakoverkompatibel med eldre spill, hevder Eurogamer. Dette fortalte Valve under Steam Developers Day onsdag, der selskapet samlet spillutviklere til en todagers konferanse i Seattle for å diskutere diverse tema og utveksle erfaringer.

Valve viste ikke frem en prototyp, men presenterte en konseptskisse som tydeliggjorde endringene. Nå ligner styrespaken mer på Wii Us Pro Controller – de fire fjesknappene som tidligere omringet berøringsskjermen i midten av spaken har blitt flyttet under styreflatene, og kontrolleren har tilsynelatende også fått et ekstra sett med slike knapper. Det meldes også at SteamOS skal ha støtte for opp til 16 samtidige kontrollere, og at de skal benytte seg av AA-batterier.

Har fremdeles berøringsflate

Selv om skjermen er borte skal kontrolleren fremdeles ha en enkel berøringsflate i midten, til bruk for noe Valve kaller «ghost mode». Etter alt å dømme er det snakk om en styringsflate som minner om touch-pad-området på alle laptoper. Når du legger tommelen på flaten skal det dukke opp en peker på skjermen. Dette melder The Verge.

Det er ikke sikkert at Valve er ferdige med å gjøre endringer på kontrolleren helt enda. Spillselskapet jobber fremdeles med å finpusse spakene etter å ha fått tilbakemeldinger fra de 300 personene som fikk tilsendt maskiner og kontrollere før jul.

Valves sysling med kontrollere akkompagneres av en større satsing på for tiden. De jobber også med å ferdigstille et Linux-basert operativsystem kalt SteamOS, samt jobber med maskinvareprodusenter om å gjøre klar såkalte Steam-maskiner – dedikerte PC-er som er spesialbygd for å kjøre SteamOS. Målet er angivelig å by på en lettere brukeropplevelse for de som ikke ønsker å bruke mye tid og energi på å navigere PC-landskapet, men som fremdeles vil spille spillene.

Under CES-messen i år viste flere PC-produsenter frem sine Steam-maskiner.
Se alle de ulike Steam-maskinene »

Siste fra forsiden