Xbox Series X/S - PlayStation 5

Xbox Series X og PlayStation 5 skal kjøre spill like bra

Tredjepartsutviklere lover lik ytelse på begge maskinene.

Sony. Microsoft, montasje Gamer.no

Idet vi går inn i en ny konsollgenerasjon raser debatten som vanlig om hvilken maskin som vil levere den beste opplevelsen. Hva oppløsning og bildefrekvens på tredjepartsspill angår ser det imidlertid ut til at Xbox Series X og PlayStation 5 stiller likt.

Det er Ubisoft som har lagt ut nestegenerasjonsmål for en rekke av sine eksisterende og kommende spill. Via sine nettsider forklarer utvikleren at spill konsekvent vil kjøre akkurat likt på Xbox Series X og PlayStation 5, mens Xbox Series S henger et lite stykke bak.

Xbox tilsynelatende bedre med

Som Bloomberg-journalist Jason Schreier kommenterer på Twitter betyr dette at Microsoft stiller med et bedre utgangspunkt denne gangen enn det som var tilfellet for den nåværende konsollgenerasjonen.

Mens PlayStation 4 stort sett leverte 1080p-oppløsning måtte Xbox One-spillere nøye seg med 900p i en rekke spill fra tredjepartsutviklere. Mens folk flest trolig ikke ville ha merket store forskjellen ble det en stor snakkis, som gjorde at Microsoft havnet bak i kappløpet fra dag én.

Som Schreier påpeker videre gjenstår det enda å se akkurat hvordan de kommende konsollene kjører. Ubisoft har imidlertid lagt lista for både Xbox Series X og PlayStation 5, med 4K-oppløsning og 60 bilder i sekundet på spill som Assassin's Creed Valhalla, Immortals Fenyx Rising og Far Cry 6.

LES OGSÅ: Se demonstrasjon av Xbox Series X »
LES OGSÅ: Slik blir PlayStation 5-menyene »

Siste fra forsiden