Yellow Dog Linux til PS3

Terra Soft har kunngjort at de vil lansere Yellow Dog Linux v5.0 for PS3 i november. Det vil si at du kan bruke konsollen som en datamaskin om du ønsker det.

Linux er et alternativt operativsystem som kjører på en rekke ulike maskinvarekonfigurasjoner, og nå er det klart at det kommer til PS3. Terra Soft har nemlig kunngjort Yellow Dog Linux v5.0, som de vil lansere i november. Dette gir PS3-eiere mulighet til å benytte seg av avanserte programmer, samtidig som de kan lage sine egne spill og programmer om de ønsker det.

I praksis betyr dette at du kan surfe på nettet med Firefox, skrive e-post med Thunderbird, lage dokumenter og regneark med OpenOffice og sannsynligvis spille alt fra Nethack til The Ur Quan Masters gratis på PS3 (i alle fall etter hvert). PS3 støtter vanlig USB-tastatur og mus, i tilfelle du lurte på hvordan du skulle gjøre alt dette med Sixaxis.

Yellow Dog Linux v5.0 vil debutere gjennom Terra Softs YDL.net-tjeneste, som en pakke som lager en installasjonsdisk for PS3. Siden vil Terra Soft begynne å selge ferdigproduserte installasjonsdisker, og til slutt (cirka fire uker etter lansering) planlegger de å gi hele greia ut for gratis distribusjon på nettet, slik at du kan laste det ned og lage installasjonsdisker uten å betale et rødt øre.

Distribusjonen er basert på Fedora Core 5, med et integrert E17 desktop, og kommer med FireFox 1.5.0, Thunderbird 1.5.0, OpenOffice 2.0.2. og andre applikasjoner. Det er basert på kernel 2.6.1.6, gcc 3.4.4 og glibc 2.4, og med på "kjøpet" får vi Cell SDK 1.1 og Nautilus 2.1.4.

Mer informasjon om hvordan du kan forvandle PS3 til en datamaskin finner du på Terra Soft sitt nettsted.

Siste fra forsiden