Anmeldelse

Zoo Tycoon: Dinosaur Digs

Dinosaurer har fascinert forskere og vitenskapsmenn i mange hundre år. Filmer som Jurassic Park av Steven Spielberg har hjulpet godt på interessen for disse forhistoriske dyrene. Dinosaur Digs er med det en glimrende idé for en addon til Zoo Tycoon, som kom på markedet vinteren i fjor. Hva er vel mer spennende enn en haug med forhistoriske dinosaurer til din dyrepark?

Side 1
Side 2
Side 3

Oppfostring
Zoo Tycoon: Dinosaur Digs er en tilleggspakke, hvilket betyr at du må ha det originale Zoo Tycoon for å kjøre spillet. Det er 6 nye scenarioer i denne pakken, og de blir vanskeligere etter hvert som du jobber deg gjennom dem. Alt fra å lage en park basert på istiden full av mammutdyr, til å oppfostre en T-Rex. Og akkurat det er en av de viktigste forskjellene fra originalspillet, hvor du plasserte ut ferdigutviklede dyr i avlukkene. Nå må du først kjøpe dinosaur egg, og deretter sette vitenskapsmenn til å passe på dem før de klekkes.

Det er fortsatt fullt mulig å velge hvilket kjønn dinosauren skal ha, og for å hindre overpopulasjon er det smart å kun velge det ene kjønnet en periode. Etter utklekningen går dinosauren inn i oppveksten, og da kan den vanlige dyrepasseren ta over arbeidet til vitenskapsmennene, som i originalversjonen. Alle dyrene er rimelig bra detaljert, og kommer i forskjellige størrelser. T-Rex er enorm i forhold til de fleste andre dyr du kan velge mellom, men alle dyrene er selvsagt vesentlig større en noen av de fra originalversjonen. Derfor er det også mange nye objekter og bygninger for å balansere størrelsen litt, blant annet en vulkan.

Flere interessante scenarioer er det altså, men det betyr ikke at spillet har blitt så voldsomt mye mer spennende. Det er fortsatt alt for repetivt og enkelt. Helt klart myntet på barn, og gir ikke den store gleden hos voksne spillere. Dyrepasseren gir, som i originalversjonen, stadig tips om hvordan dinosaurene vil ha det i sitt område. Disse tipsene kan du følge bokstavelig, og din dinosaur vil dermed bli fornøyd. Ber dyrepasseren deg om å plassere et spesielt tre, gjør du det. Ber han deg om å dytte inn litt annerledes gress, gjør du det også. Stort vanskeligere er det ikke. Så lenge du følger instruksene til forskerne og dyrepasserne går det meste greit.

Det er i grunn parkens besøkende du har minst kontroll over. Det er nesten umulig å forstå seg på dem, og det er vanskelig å vite hva de liker og ikke liker. Det er mulig å lage en blandingsdyrepark, med både moderne dyr fra originalen og de nye dinosaurusene. Noen raser kommer overens med hverandre og blir raskt venner selv om de er fra to vidt forskjellige tidsaldrer, mens andre sammensetninger gir deg bråk. En mammut og en elefant går som fot i hose, det er som å se en familie gjenforenes. Det samme kan ikke sies om blandingen løve og Sabertooth. Som med originalen kan du laste ned nye dyr, objekter osv. på en utrolig enkel måte inne i spillet. Det er usikkert om dette også gjelder for patcher, ettersom det ikke har kommet noen patcher enda. Det er bare å velge hvilke elementer du vil laste ned, fra en liste over ting som har kommet som du ikke har. Deretter trykker du på "last ned".

En T-Rex på rømmen
Lager du inngjerdinger som ikke passer i forhold til dinosaurenes størrelse, kan de lett komme seg ut. Det kan også skje at dyrene forsøker å ødelegge gjerdet ved å slite det i stykker. Dette skjer blant annet hvis dyret ikke får mat, eller ikke er fornøyd med maten de får. Hvis området de lever i ikke er bra nok blir de også rimelig aggressive. Ingen ønsker å være i en dinosaurus dyrepark når en sint T-Rex er på rømmen fordi vaktene har glemt å gi han mat. En artig detail, men det som ikke er fullt så artig de hvordan spillet er programmert når det kommer til flukt av dyr. Det er ikke snakk om noe Godzilla-stil over ødeleggelsene de pådrar parken. Merkelig nok ødelegges kun små dekokeringer og mindre bygninger rundt i parken. Nytt for anledningen er helikopterteamet. Dette teamet er til en hver tid parat for å plukke opp dinosaurer på flukt, for å heise dem tilbake i inngjerdingen, men hva er vitsen? Som tidligere kan du bare trykke pause, heise dyret tilbake til området sitt manuelt, for så å starte spillet igjen. Dinosaurer på flukt er ikke så katastrofalt som man skulle tro. Skuffende.

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden