14 år etter lansering har RuneScape fått sitt første «raid»

Bedre sent enn aldri.

Jagex

Nå om dagen er det ventet at nye nettrollespill kommer med minst ett «raid» ved lansering. De omfangsrike oppdragene der flere spillere – gjerne et tosifret antall – går samen for å beseire store monstre, etter å ha stabbet seg gjennom en vanskelig grotte, er noe av det som preger sjangeren den dag i dag.

Derfor er det ganske spesielt at et av de lengstlevende spillene i sjangeren, RuneScape, akkurat nå fikk sitt første «raid» i en oppdatering.

Ikke for gratisspillerne

RuneScape har utviklet seg mye gjennom årene. (Video: RuneScape)

For å oppleve «raidet», som skjer på den nye planeten Mazcab, må man samle 10 spillere og belage seg på å kjempe ned undersåttene til verdensødeleggeren Tuska. Som belønning for strevet får spillerne nye gjenstander og ferdigheter. Ska man delta må man også være et medlem – det holder altså ikke å være blant gratisbermen.

Som en del av den nye oppdateringen får man også utforske mer av planeten, slik som Nemi Forest – som er en tilfeldig generert skog – og en rekke andre områder. En oversikt over alt det nye finner du på spillets hjemmesider.

RuneScape ble først gitt ut i beta-form 4. januar 2001. Utvikler Jagex ble opprettet senere på året for å håndtere den videre utviklingen. I løpet av årene har spillet blitt oppdatert betydelig to ganger, slik at den iterasjonen som mange nå spiller går under navnet RuneScape 3. Det er likevel det samme spillet som ligger til grunn for opplevelsen, med ny grafikk og forbedringer.

Du kan selv spille den nåværende utgaven i nettleseren din, helt gratis. Da får du som sagt ikke tilgang på alt spillet har å by på.

Fikk du med deg hvordan det gikk da Jens Erik brynte seg på et MMO?
Han hadde aldri spilt World of Warcraft før »

Siste fra forsiden