27 000 nordmenn vil ha Øyvind Alsaker i FIFA-spillet

Stor etterspørsel etter TV 2-profilen i det populære fotballspillet.

Et av de mest populære spillene her til lands er FIFA-serien fra EA. FIFA 14 ble lansert for kun få uker siden, og innførte nytt innhold og nye funksjoner, men nordmenn må fortsatt ta til takke med de engelske kommentatorene inne i spillet.

Mats Åmland og Markus Kvavik. (Foto: Privat).

Stort engasjement

Dette ønsker sørlendingene Mats Åmland og Markus Kvavik å gjøre noe med. Onsdag startet de derfor en Facebook-gruppe for å få TV 2-profilen Øyvind Alsaker inn som en del av FIFA 15.

– Vi satt og spilte FIFA en dag. Så slengte Markus ut hvor kult det ville vært dersom Alsaker hadde kommentert. Så tullet vi med det og kommenterte litt selv. Etterpå sjekket vi Facebook om det var noen som hadde startet gruppen fra før. Det var det ikke, og da bestemte vi oss for å kjøre på, sier Åmland til TV 2 Sporten.

Øyvind Alsaker er ønsket blant norske FIFA-fans. (Foto: Cornelius Poppe/TV 2).

Gruppen har allerede over 27 000 «likes», ni ganger så mange som de hadde håpet på.

Åmland forteller at Øyvind Alsakers stemme og lidenskap for fotball var avgjørende for at de plukket ut akkurat ham.

– Det er noe med hele fyren, man blir rett og slett veldig glad av å høre på ham. Vi ser jo på Premier League, og han har alltid vært favorittkommentatoren vår, sier han.

– Høye kostnader

Våre svenske naboer hadde lokal FIFA-kommentator i flere år, men dette ble nylig kuttet på grunn av for høye kostnader. Dette er også årsaken til at nordmenn har måttet nøye seg med norsk språk og engelske kommentatorer.

– Vi prøvde i mange år å få norske kommentatorer på FIFA, men kostnaden har vært for høye og det krever veldig mye, forteller Silje Grønli, markedssjef i Electronic Arts Norge til Gamer.no.

Får vi høre Alsakers entusiasme når Zlatan scorer i FIFA 15?

Grønli blir likevel engasjert og glad når hun får høre hvor mye entusiasme denne Facebook-gruppen skaper.

Les også
Anmeldelse: FIFA 14

– Vi kommer helt klart til å følge opp dette initiativet, men vi kan ikke love noe resultat. Det er ekstremt dyrt å gjøre lokale stemmetilpasninger, og EA er egentlig i ferd med å gå bort fra det. Utviklerne går nå i gang med en ny konsollgenerasjon, og vi vil ta en ny vurdering på neste år, forteller Grønli.

Les også: Bli med i Norges største FIFA-turnering

Siste fra forsiden