80-åring vil ta tilbake spillrekord

I 1984 var Doris Self 58 år og verdens beste Q*bert-spiller. Rekorden hennes ble slått året etter, men nå akter hun å ta den tilbake.

Helt siden spill begynte å dele ut poengsummer basert på hvor gode spillerne er, har det vært enkelte spillere som ikke har klart å nøye seg med bare å ha det moro. Noen ønsker å være best i sitt spill, og takket være organisasjonen Twin Galaxies, kan de få den æren de fortjener når de klarer det.

Twin Galaxies holder nemlig styr på verdensrekorder i spill, og for å få en slik rekord må du enten ta opp hele rekordforsøket ditt på video, eller spille under observasjon av en offisiell dommer. Noen av de mest populære spillene hos Twin Galaxies er eldre arkadespill, som i teorien kan spilles i det uendelige hvis du er god nok.

Et slikt spill er Q*bert, hvor målet er å farge alle klossene i spillområdet ved å hoppe på dem. I 1984 var det amerikanske Doris Self, da 58 år gammel, som tok rekorden, med en poengsum på 1112300. I tillegg til å være verdens beste Q*bert-spiller ble hun også verdens eldste spillrekordholder, og det var ikke før i 2003 at denne bragden ble slått, av 72 år-gamle John Lawton, som knuser alle i spillet Depthcharge.

Q*bert-rekorden hennes ble slått i 1985, men nå akter hun å ta tilbake begge rekordene. Billy Mitchell fra Twin Galaxies har nemlig gitt henne et Q*bert arkadespill, som hun kan øve på helt gratis, og i tiden mellom 2. og 5. juni vil hun gjøre sitt rekordforsøk på et årlig møte for tilhengere av klassiske arkadespill.

Doris forteller at hun øver hver dag, og at hun er fast bestemt på å klare utfordringen. Vi kan ikke annet enn å ønske henne lykke til. For mer informasjon om Twin Galaxies kan du besøke organisasjonens nettsted.

Siste fra forsiden