– Sett ned prisen, Sony!

Misnøyen brer seg blant utviklerne.

Det var en gang da Sony var kongen på haugen. Playstation 2, konsollen som nekter å dø, var mer populær enn varmt hvetebrød på bakeriet på hjørnet på en lørdag. Pengene rant inn i så strie strømmer at det ryktes at Sony hadde en egen avdeling til å telle og stable de. Det var den gangen, nå er det andre tider.

Playstation 3 kan på ingen måte sies å være en fiasko, men Sony har innrømmet at den store suksessen har latt vente på seg. Dette til tross sitter allikevel den japanske giganten rolig med armene i kors og slapper av i hjørnet. Playstation 3 skal leve i 10 år, så hva gjør det vel om den har en litt treg start?

Markedet har etterlyst et priskutt på konsollen i lang tid. Spekulasjonene har vært mange, men kuttene har i det siste latt vente på seg. Nå får Sony ytterligere press på seg fra utviklerne. EA Sports-sjef Peter Moore, skal være blant en av de som nå uttrykker misnøye med Sonys prising av konsollen i samtale med finanssiden Bloomberg.

I tillegg nevner han at seddelpressen til Nintendo med sin enorme markedsandel blir et mer og mer interessant mål for utviklere. Dette er et godt poeng med tanke på at Playstation 2 sine salgtall i stor grad kan takke casual-markedet. Skal virkelig giganten som er Playstation 3 felles av Wii-en?

Peter Moore er ikke alene, og blir støttet av Ubisofts Yves Guillemot og Media Molecules Alex Evans i tillegg til en lang rekke finansanalytikere.

Historien forteller oss at det ikke nødvendigvis er den beste maskinvaren som stikker av med seieren. Er det kanskje på tide at Sony kryper til korset?

(Kilde: Bloomberg)

Siste fra forsiden