Activision legger ned Guitar Hero-studio

Etter en periode med oppkjøp er den store slaktekniven tatt frem.

Activision gjorde stor suksess med å kjøpe Guitar Hero-utvikler RedOctane i 2006, og fortsatte å kjøpe i årene som kom. I 2007 ble Bizarre Creations kjøpt, en utvikler som i går ble truet av nedleggelse eller salg. I 2008 kjøpte samme utgiver Budcat.

Denne pusen er død.

Budcat har jobbet med såkalt porting av Guitar Hero-spill som World Tour og Legends of Rock til PlayStation 2. Man har gjort samme jobb tidligere med Madden NFL-serien og Psychonauts, samt laget egne prosjekter med New York Times: Crossword på DS og Blast Works: Build, Trade, Destroy.

Så skal imidlertid Budcat legges ned, og 88 personer risikerer å miste jobben hos utvikleren.

– Vi fortsetter med å strømlinjeforme våre musikkspillutviklere, som et resultat av det stenger vi blant annet vårt Budcat-studio i Iowa. Budcat har vært en fantastisk partner som har satt til merke på Guitar Hero-serien, sier Activision i en melding, skriver GameSpot.

Og meldingen fortsetter:

– Omtrent 88 jobber, det er én prosent av vår globale arbeidsstokk, vil bli påvirket av dette. Vi jobber med å flytte på disse personene der det er mulig.

Grunnene til nedleggelsen er nok flere, men som vi har meldt de siste ukene virker salget av musikkspill å være uhyre lunkent om dagen. Det er rett og slett ikke økonomisk fornuftig lenger med denne typen spill.

PS. Sjekk vår Spillkalender for slippdatoer. Her får du full oversikt over når dine favorittspill kommer!

Siste fra forsiden