Activision misfornøyd med Sony

Gigantselskapet truer med å droppe Sonys konsoller.

Det var en gang hvor Sonys velkjente Playstation var konsollen man måtte eie for å være noen. Det er ingen hemmelighet at den engang så dominante maskinvareprodusenten har opplevd kraftige mengder motgang med deres siste tilskudd i Playstation-serien. Selv om ting riktignok har blitt langt jevnere mellom konkurrentene Xbox 360 og Wii siden lansering, møter Sony stadig på større eller mindre fartsdumper. Denne gangen er fartsdumpen et lite fjell.

Activision led på det glade 90-tallet av knusende gjeld, ting så stygt ut da Bobby Kotick og hans partner overtok selskapet. Det var da, nå er Activision verdens største spillselskap og har tilogmed overgått giganten Electronic Arts.

Med en såpass sterk markedsposisjon er man selvsagt ikke redd for å komme med uttalelser mot verken A eller B, noe Sony nylig fikk erfare.

Det er altså direktør for Activision, Bobby Kotick, som nå kommer med noen svært lite diskré hint til Sony:

– Jeg er bekymret angående Sony, Playstation 3 taper gradvis moment – noe som ikke gjør det enkelt for meg å støtte plattformen. Det koster mye penger å utvikle spill til konsollen, og enda verre, Xbox 360 og Wii selger bedre. Spill gir rett og slett bedre avkastning på investeringer til Xbox 360 enn Playstation 3.

Kotick legger altså ikke mange fingre imellom når han nå uttaler seg om Sony. Kotick påstår videre at Activision betalte svimlende 500 millioner dollar til Sony i "royalties" i fjor, noe han anslår sto for rundt 400 prosent av inntektene til Sonys spillavdeling. Det til tross meldte Sonys spillavdeling om et tap på 597 millioner dollar i fjor, og Kotick spår videre tap for Sony i år. Noe han underbygger med at Sony trolig fortsatt taper penger per solgte Playstation 3-konsoll grunnet høye produksjonskostnader.

– Sony må kutte prisen ytterligere på konsollen, hvis ikke vil antall solgte spill per konsoll trolig være for lave. Om vi skal være realistisk er det faktisk trolig at vi vil stoppe for utvikling til Sonys konsoller. Når? Vel, vi må vurdere om vi fortsatt vil støtte Sonys konsoller i 2010 og 2011.

Dette er utvilsomt en beskjed som ikke etterlater rom for feiltolkning, Sony har tydelig et møte eller to i tiden fremover med Kotick. Om Activision til syvende og sist faktisk trekker støtten for Sonys konsoller kan det få katastrofale konsekvenser for fabrikanten. Ikke bare fordi Activision sitter på en rekke kjente serier som eksempelvis Call of Duty, men også fordi Activision de siste årene har henvendt seg til et helt nytt marked av spillere med blant annet sin Guitar Hero-serie. Et marked som utvilsomt vil vokse markant de kommende årene.

Det eneste Sony har uttalt så langt er at de respekterer synspunktene til tredjeparter, men vil ikke kommentere denne saken ytterligere. Noe sier oss at det blir nødvendig etterhvert.

(Kilde: Timesonline.co.uk)

Siste fra forsiden