– Activision på Rockstar-jakt

Utgivergiganten kan få spill som Grand Theft Auto og Red Dead i stallen.

Activision kuttet nettopp rundt 500 jobber for å spare penger, det betyr ikke at utgiveren ikke har viljen til å investere for fremtden.

Ryktebørsen kan nemlig fortelle at Activision har følere ute for å kjøpe Take-Two Interactive. Det skriver det britiske spillnettstedet MCV, som hevder at man har dette fra en toppsjef i bransjen.

Red Dead til Activision?

Take-Two har utviklere som 2K Games og Rockstar i stallen, så et oppkjøp ville styrket Activisions stall noe voldsomt.

Fra 2K Games ville man blant annet fått BioShock, Civilization, XCOM og Borderlands. Rockstar står jo bak megapoulære Grand Theft Auto, Red Dead Redemption og Max Payne 3. På toppen av dette hadde man fått 2K Sports, med spill fra både NBA, MLB og NHL.

Dette ville blitt en storhandel, men samtidig er ikke slike kupp fremmede for Activision. I 2007 slo man seg sammen med Vivendi Universal, i en handel verdt nesten 20 milliarder dollar. Den gangen kom Blizzard og World of Warcraft med på laget, og Activision ble verdens største spillutgiver.

Electronic Arts forsøkte seg for øvrig på Take-Two i 2008, men den handelen gikk i vasken. Skulle Activision lykkes, vil nok EA for alvor føle trykket fra konkurrenten.

I skrivende stund har verken Take-Two eller Activision kommentert saken overfor GameSpot.

PS. Sjekk vår Spillkalender for slippdatoer. Her får du full oversikt over når dine favorittspill kommer!

Siste fra forsiden