Adjø, PlayStation Home

Etter syv år stenger Sony sin merkelige møteplass.

Sony Computer Entertainment

Omtrent klokken 09:00 onsdag morgen ble PlayStation Home-tjenesten stengt. Den merkverdige sosiale møteplassen for PlayStation 3-spillerne hadde da vært åpen siden beta-lanseringen i slutten av 2008. Dette melder Eurogamer.

PlayStation Home var en virtuell verden der spillere kunne lage seg en egen avatar og personalisere sitt eget hjem ved å kjøpe digitale gjenstander, slik som sofaer, bord og pyntegjenstander. Alt ble kjøpt for virkelige penger. Tjenesten ble først avduket i 2007.

Relanseringen tok ikke helt av.

I tillegg var det flere offentlige plasser der man kunne møtes for å interagere med andre spillere. Blant annet kunne man stikke på bowling, gå inn i et teater som viste filmklipp og podkaster, eller sjekke sportsresultater i sportsområdet. I tillegg kunne selskap sponse områder for å reklamere for sine produkter, noe blant annet Red Bull kastet seg på.

Det var også mulig å spille flere spill inne i Home, og spill var plassert i blant annet arkadehaller. Mye av dette innholdet kom etter en relansering i 2011, men verken da eller nå er det mye som tyder på at Sony har tjent mye på den ambisiøse nettverdenen.

I fjor annonserte Sony at de skulle stenge ned serverne til tjenesten natt til 1. april.

Vil du mimre om gamledager?
Les vår sniktitt fra PlayStation Home slik det var i 2008 »

Siste fra forsiden