Alan Wake våkner opp

Remedys thriller hypes opp før lansering.

Alan Wake ble allerede i 2005 annonsert på E3, da som potensiell lanseringstittel til Xbox 360 i november samme år. Skjebnen ville det ikke slik og Remedys psykologiske thriller har blitt utsatt gang på gang på gang.

Når det har piplet informasjon om Stephen King og David Lynchs uekte barn, har media slukt det rått - og det er ikke uten grunn. Alan Wake kan se ut til å bli en av de største skrekkopplevelsene på konsoll. Om det lever opp til hypen selvsagt.

I mai i år får vi stifte bekjentskap med forfatteren Alan Wake, som lider av skrivesperre. Kona hans drar ham med til Bright Falls, en søvnig liten landsby. Brått forsvinner hun, og i sin søken etter henne finner Alan sider fra et manuskript han selv har skrevet, uten at han husker det. Og det marerittet som utfolder seg på de sidene han finner, er et mareritt han selv må overkomme.

I forbindelse med CES, har Remedy lagt ut en ny teaser på Facebook som viser så smått deler av gameplayet.

Gå heller ikke glipp av intervjuet med spillets sjefsdesigner, Sam Lake.

Alan Wake henter mye inspirasjon fra Twin Peaks, og vil være bygd opp som en tv-serie. Det vil si at spillets kapitler vil være lagt opp som episoder. I en keynote fra Robbie Bach fra Microsoft nevnes det at Alan Wake også vil få episodebaserte nedlastingspakker etter spillets lansering.

Spillverket vil naturligvis sjekke inn på et hotell i Bright Falls og følge Alan Wake i sin søken etter kona.

(Kilde: Joystiq, TVG, Facebook)

Siste fra forsiden