Alle får spille julen inn

Høy drop-rate på gaver under treet.

Barnevernet i Norge har ansvar for over 8000 barn og unge, og mange av dem må tilbringe julaften på sykehus eller på en barneverninstitusjon. Når julestria slår inn for fullt, er det lett for folk flest å være egoistiske og materialistiske.

Det har gutta fra spillsiden Battlefield.no også i år tenkt til å gjøre noe med, og arrangerer juledugnad for fjerde gang på rad. Fjorårets juledugnad ble noe amputert, men skal etter sigende være tilbake sterkere enn noen gang i år. Årets dugnad får også hjelp av personer utenfor spillsiden til å dra lasset.

Aksjonen har siden 2005 delt ut flere hundre tusen kroner til barn og unge på sykehus og andre institusjoner. –Juledugnaden handler ikke om kroner og øre. Den handler om å glede noen av samfunnets svakeste og givergleden man får ved å vite at ens bidrag vil resultere i smil og latter hos barn med en vanskelig hverdag, skriver de pånettsiden for aksjonen.

Hvordan kan du bidra?

Battlefield.no tar imot spill, filmer, spillkonsoller og pengegaver som går uavkortet til innkjøp. På denne siden finner du nødvendig kontaktinformasjon og kontonummer skulle du ønske å spre litt julestemning.

–Når juledugnaden kom med en eske full av film og en Playstation 2 med et lass spill så jeg barna lyse opp. Da fikk de noe annet å tenke på enn hvorfor de ikke kunne feire jul på samme måte som alle andre barn, sier Jostein, juledugnadsarbeider.

Siste fra forsiden