Alle norske bibliotek får spill

Familie- og kulturkomitéen går inn for dataspill på biblioteket.

I en innstilling til Stortinget har familie- og kulturkomitéen bedt om at dataspill skal bli en del av tilbudet ved norske biblioteker. Samtlige medlemmer av komitéen utenom Fremskrittspartiets representanter gikk inn for endringen.

&ndash Det finnes barn i Norge som ikke har råd til å spille dataspill, og som har foreldre som ikke kan kjøpe konsoller. Både det å ha tilgjengelige spill på biblioteket og det å kunne låne hjem er viktig, sier stortingsrepresentant for SV, May Hansen, til NRK.

I første omgang skal det bety at det skal tilrettelegges for spilling på selve bibliotekene, fordi det foreløpig ikke er laget noen lisensavtale med spillbransjen. Målet er likevel å tilby utlån av spill etter hvert. – Alle bibliotek må ha dataspill. Og de må ha kompetanse på spill, uttaler Ine Berthelsen i Bibliotekforeningen.

Endringen innebærer at bibliotekarutdannelsen ved Høgskolen i Oslo må ta spill inn i sin undervisning. – Vi skal gjennomføre et kompetanseløft, sier May Hansen.

Hvorvidt det bare gjelder PC-spill eller om konsollspill også skal være en del av utvalget er foreløpig uklart. Det er heller ikke kjent hvilke sjangre som vil tilbys.

Innstillingen behandles formelt i Stortinget i dag.

Siste fra forsiden