«Alle» overrasket over Kinect-opptur

Det var langt flere som ville har det nye kontrollsystemet enn ventet.

I går hadde Microsoft sin pressekonferanse på elektronikkmessen CES i Las Vegas, og der kom det blant annet frem at utvikleren hadde overgått sitt salgsmål for det kamerabaserte kontrollsystemet Kinect med flere millioner.

Fra Kinect Sports.

Åtte millioner enheter har til nå blitt sendt til butikk, mot forventede fem millioner. Selv sistnevnte tall var optimistisk i mange analytikeres øyne.

– Tallene Microsoft presenterte tyder på at sju millioner enheter har blitt solgt til sluttbruker. Jeg forventet tre millioner på dette tidspunktet, og ble tatt på senga da Microsoft forventet fem millioner i salg. Derfor er jeg uhyre overrasket over disse tallene, det er veldig imponerende, sier Wedbush Morgan-analytiker Michael Pachter til Eurogamer.

Jesse Divinich i EEDAR (Electronic Entertainment Design and Research) er enig med Pachter.

– Kinects suksess er en overraskelse for oss alle, ja for Microsoft også, sier Divinich.

Og han fortsetter:

Blant alle analytikere var jeg mest optimistisk, der jeg så for meg et salgt mellom fire og seks millioner ut 2010. Det Microsoft har klart overgår selv det optimister som meg trodde.

For øvrig skal rival PlayStation Move ha solgt rundt 4,1 millioner enheter til nå.

– PlayStation Move gjør det sterkt, og Sony skal ikke være skuffet over sitt julesalg - selv om en konkurrent solgte mer, sier Divinich.

Dermed kan det virke som om både Sony og Microsoft har lykkes i første steg på veien til å knekke «Wii-koden» .

PS. Sjekk vår Spillkalender for slippdatoer. Her får du full oversikt over når dine favorittspill kommer!

Siste fra forsiden