League of Legends

Alliance levde ikke opp til forventningene

Det nye topplaget leverte ikke varene i første LCS-uke.

Alliance etter å ha blitt slått av Copenhagen Wolves.
Stillbilde av strøm, Riot Games

Da den fjerde sesongen av League of Legends Championship Series gikk av stabelen forrige uke, var det særlig ett lag spillmiljøet var spente på: Alliance. Det svenske laget, som består av mange kjente spillere, ble satt sammen så sent som desember i fjor.

Mid-laneren og frontman Henrik «Froggen» Hansen har vært en kjent skikkelse i det profesjonelle LoL-miljøet siden 2012. Med seg i Alliance har han Mike «Wickd» Petersen, Erik «Tabzz» van Helvert, Patrick «Nyph» Funke og Ilyas «Shook» Hartsema. De fem har hatt store ambisjoner fra begynnelsen av.

– Vi skal være et topplag i europeiske LCS og målet vårt er å kvalifisere til verdensmesterskapet i sesong fire, sa frontman i en uttalelse til Alliance.gg i desember i fjor.

Det kan virke som om at lista ble lagt litt for høyt. Allerede i første uke av LCS tapte Alliance alle sine fire kamper, til skuffelse for fansen som i lang tid har uttrykt sin begeistring for det nyoppstartede laget. Nå ser de etter revansje, og må bruke den andre uken av turneringen på å bevise at de fortjener sin plass i verdensmesterskapet.

Spillerne skal ut i ilden allerede torsdag, der de må kjempe mot det franske laget Millenium som kun har vunnet en av sine fire kamper så langt.

Hva som skjer videre LCS kan du følge direkte på arrangementets nettside »

Flere overraskelser i årets første LCS-uke

Mens noen lag sliter i bunnsjiktet, er det andre som troner på toppen av tabellen. Fjorårets Europa-mester, Fnatic, er foreløpig ubeseiret etter deres første fire kamper. I den nordamerikanske turneringen er stillingen litt jevnere – der har ingen lag en plettfri statistikk. Over fjorden var forrige ukes store overraskelse Team Dignitas' seier over forhåndsfavoritt og fjorårets amerikanske LCS-mester, Cloud 9. Team Dignitas regnes blant de dårligste lagene i ligaen, og ble faktisk danket helt ut av Alliance under det tverrkontinentale Battle of the Atlantic-arrangementet like før jul.

Nå har altså både de nordamerikanske og europeiske ligaene gjort seg ferdig med den første, intense uken med kamper, men neste ligarunde begynner allerede torsdag. LCS spilles i to runder over våren og sommeren, der lagene skal kjempe om å kvalifisere seg en plass til verdensmesterskapet i League of Legends som holdes på høsten.

Et annet svensk storlag ble diskvalifisert fra LCS-kvalifisering:
Ninjas in Pyjamas fikk ikke spille etter at en av spillerne ikke stilte opp »

Siste fra forsiden