Guide

League Championship Series

Alt du bør vite om årets LCS-lag

Vi analyserer lagene og spår resulatet i proffligaen.

Riot/Gamer.no

Torsdag startet League Championship Series igjen. Det har vært en lengre pause med World Championship, to Intel Extreme Masters-turneringer og flere mindre turneringer. Flust av spilleroverganger har funnet sted, og i samarbeid med Gamermag.no gir vi deg en fullstendig oversikt over laglistene og hvilke plasseringer vi tror lagene ender opp på til slutt.

Først tar vi for oss lagene som spiller i den europeiske serien, deretter ser vi nærmere på lagene i den nord-amerikanske ligaen.

Alle kampene i LCS sendes på GamerTV. Der får du også et fyldig sendeskjema.

Europeisk League Championship Series:

Giants Gaming

Jorge «Werlyb» Casanovas er en av fem spanjoler i Giants Gaming.

Giants Gaming endte på en syvendeplass i EU LCS Season 3, noe som gjorde at laget røk ned til Challenger Series. Siden den gang har hele laget blitt byttet ut, og de klarte å kvalifisere seg til EU LCS igjen etter å ha slått sterke lag i Expansion Tournament. Reason Gaming ble slått to ganger, begge gangene endte det med 3-0-seier til Giants. De måtte også slå Millenium for å kvalifisere seg, en kamp de vant 2-1.

Laget består av fem spanjoler som i utgangspunktet ikke er de mest meritterte spillerne, men som likevel har holdt et høyt nivå i SoloQ med flere i Challenger og Master Tier. Likevel må de nok se på seg selv som underdogs i årets liga, og det er ikke utenkelig at de ender opp på samme måte som de gjorde sist gang de var i LCS.

Giants Gaming består av
Jorge «Werlyb» Casanovas
Federico «Fr3deric» Lizondoa
Isaac «Pepinero» Flores
Adrian «Adryh» Perez
Fernando «Rydle» Soria

H2k-Gaming

H2k er et kjent lag for de aller fleste. De har hatt flere store stjerner i organisasjonen sin, og vi kan nevne blant andre «Puszu», «wewillfailer», «Celaver», «Vander», «Jankos» og norske «Nukeduck» som har vært innom H2k.

Nå har de et lag som har vist seg sterke i Challenger Series og endte opp i Expansion Tournament. Der gikk de ubeseiret gjennom turneringen og vant hele 6-0 totalt over Giants Gaming og N!faculty.

H2k-Gaming har vist seg som et sterkt lag, men ikke alt har gått på skinner. For knappe to uker siden forlot Fabian «Febiven» Diepstraten laget til fordel for Fnatic, hvilket gjorde at de måtte ut på spillerjakt. Dette resulterte i at koreanske Ryu «Ryu» Sang-ook fikk plass i laget. Forsåvidt ikke det dårligste byttet vi har kjennskap til. Sang-ook har nemlig spilt for flere gode lag, blant annet KT Rolster Bullets i to år, og har hatt flere vellykkede sesonger Sør-Korea. Det skal være sagt at han spilte mest i jungelen i Korea, hvordan spillestilen er i Mid Lane er usikkert.

Les også
Overwatch-landslaget er klart

Svenske Petter «Hjärnan» Freyschuss og Estlandske Erih «Voidle» Sommermann er fryktet i Bot Lane. De har spilt sammen i en lengre periode, med unntak av en liten stund da Sommermann var i Ninjas in Pyjamas. De to har hatt et godt samarbeid, og er begge høyt oppe på SoloQ-listen i Challenger.

H2k-Gaming består av
Andrei «Odoamne» Pascu
Jean-Victor «loulex» Burgevin
Ryu «Ryu» Sang-ook
Petter «Hjärnan» Freyschuss
Erih «Voidle» Sommermann

Elements

Martin «Rekkles» Larsson har gått fra Fnatic til Elements.
Riot

Disse er nok forhåndsfavorittene i årets EU LCS, og de har en enorm mengde med rutine og erfaring. De har holdt sammen lenge som et lag, med blant annet førsteplass fra EU LCS Summer Split, tredjeplass fra EU LCS Spring Split og 9-12. Plass fra World Championship i 2014 på merittlisten. Det er få lag i verden som kan skimte med like bra resultater i fjoråret, og de har nå fått inn Martin «Rekkles» Larsson fra Fnatic.

Larsson hadde en strålende sesong for Fnatic i fjor. Han står blant annet likt med Mancloud i flest drap i løpet av en LCS Split. 167 drap på 28 kamper og han har rekorden for færrest død i en LCS Split med 27 død på 28 kamper. Basert på dette kan man trygt si at posisjoneringen til Larsson er i verdensklasse.

Lagets kaptein, Henrik «Froggen» Hansen, er en spiller som svært sjeldent, eller aldri, lar motstanderen få kontroll over han i lane. Han dominerer med en variert champion pool, verdenskjent for hans bruk av Anivia, og ble kåret til mest verdifulle spiller i EU LCS Spring Split 2014.

Elements består av
Mike «Wickd» Petersen
Ilyas «Shook» Hartsema
Henrik «Froggen» Hansen
Martin «Rekkles» Larsson
Patrick «Nyph» Funke

Gambit Gaming

Danske Kristoffer «P1noy» Pedersen ble med i Gambit Gaming i august.

Gambit Gaming vant IEM: Cologne i desember i 2014 etter å ha fått inn to nye spillere. Laget hadde en tøff sesong i fjor. I EU LCS spilte de totalt 57 kamper, men vant bare 23 av de, noe som var langt under forventningene. Dette resulterte i at de måtte endre på lagoppstillingen. Danske Kristoffer «P1noy» Pedersen ble med i laget i august og franske Lucas «Cabochard» Simon-Meslet ble med i laget tidlig i november, og med under en måneds forberedelser vant de altså IEM i Köln. De slo Team Dignitas 2-0 og Counter Logic Gaming 3-1, som er to veldig sterke nord-amerikanske lag.

Pedersen er sett på som et ungt talent i marksman-rollen og har blant annet en fortid i Reason Gaming, men har ikke så veldig mye internasjonal erfaring. Simon-Meslet er i litt samme situasjon, men har hatt en god sesong i Challenger Series for Ninjas in Pyjamas.

Laget har imidlertid Danil «Diamondprox» Reshetnikov og Edward «Edward» Abgaryan, som begge har spilt for Gambit Gaming i lengre perioder. De har også spilt internasjonalt flere ganger. Abgaryan har blant annet spilt for Team Curse i Nord-Amerika i en LCS Split.

Gambit Gaming består av
Lucas «Cabochard» Simon-Meslet
Danil «Diamondprox» Reshetnikov
Sebastian «niQ» Robak
Kristoffer «P1noy» Pedersen
Edward «Edward» Abgaryan

Fnatic

Bora «YellOwStaR» Kim er eneste Fnatic-spilleren som er igjen etter fjorårets sesong.

Fnatic hadde en formidal sesong i fjor. Andreplass på IEM World Championship, førsteplass i EU LCS Spring playoffs, 3-4. plass på All Star og andreplass i EU LCS Summer Play-Offs. I World Championship slo de også Samsung Galaxy Blue i gruppespillet, til alles store overraskelse. Mye av dette var på grunn av Martin «Rekkles» Larsson i marksman-rollen.

Som nevnt ovenfor skiftet Larsson beite etter World Championship. Alliance (nå Elements) ga Larsson en plass i laget og han takket ikke nei til det han mente var et sterkere lag. Det resulterte i at Enrique «xPeke» Cedeño Martínez ville lage et nytt lag helt på egenhånd, Lauri «Cyanide» Happonen la opp og laget sto tomhendt igjen. Eneste spilleren som bestemte seg for å bli igjen var Bora «YellOwStaR» Kim.

Fnatic fikk ikke inn nye spillere før 8. januar 2015, altså tre uker før EU LCS starter. SeunghHoon «Huni» Heo, Kim «Reignover» Ui-ji, Fabian «Febiven» Diepstraten, og Pierre «Steelback» Medjaldi kom inn i laget som hadde blitt totalforandret fra et verdensklasselag til noe med langt mindre verdensklasse over seg.

Diepstraten er forsåvidt et kjent navn i miljøet etter at han spilte for H2k-Gaming i et års tid, men har ikke vært i samme klasse som forgjengerene i Fnatic, og han er den mest erfarne av de nye spillerene.

Fnatic består av
SeungoHoon «Huni» Heo
Kim «Reignover» Ui-jin
Fabian «Febiven» Diepstraten
Pierre «Steelback» Medjaldi
Bora «YellOwStaR» Kim

Copenhagen Wolves

Aleš «Freeze» Kněžínek er ny i Copenhagen Wolves.

Det har ikke skjedd mye forandring i Copenhagen Wolves, de byttet ut AD Carry-talentet Paweł «Woolite» Pruski mot Aleš «Freeze» Kněžínek. Ellers er det ikke blitt foretatt noen spillerbytter. Laget slet i hele forrige sesong, og vi tror det ikke kommer til å bli noe annerledes dette året. Dette er et lag som sårt trengte et godt spillerbytte, men isteden valgte å bytte ut sin beste spiller. Ved å fjerne en stjernespiller har laget gjort seg selv svakere. Det hele hviler nå på skuldrene til Kněžínek, som tidligere spilte for Ninjas in Pyjmas.

Copenhagen Wolves består av
Joey «YoungBuck» Steltenpool
Karim «Airwaks» Benghalia
Søren «SorenxD» Holdt Frederiksen
Aleš «Freeze» Kněžínek
Petar «Unlimited» Georgiev

Meet your Makers

Tidligere «Supa Hot Crew» har gjort store spillerbytter og kan ikke sammenlignes med det originale laget. Selv om de valgte å beholde tre spillere, har de mistet Matthew «Impaler» Taylor som var en av Europas beste junglere. De valgte å beholde Rasmus «MrRalleZ» Skinneholm, Mid Lane-spiller Marcin «Selfie» Wolski og Top Lane-spiller Mimer «Mimer» Ahlström. Spillere som alle imponerte og viste stor fremgang i forrige sesong, med en sesong under beltet blir det spennende å se hva de kan få til.

Som sagt valgte Taylor å forlate Meet your Makers (MyM) til fordel for Team Coast i NA, og tidligere Millenium spiller, Cho «H0R0» Jae-hwan ble erstatningen. Etter at Jae-hwan kom til Europa har koreaneren hatt problemer, men med en stabil lagoppstilling og god støtte fra MyM kan dette fort endre seg. MyM mistet en fantastisk spiller, men de fikk også inn en ung spiller med talent og erfaring.

Den nye support-spilleren til MyM blir Nicolai «Nisbeth» Nisbeth, og dette er kanskje det mest vågale spillerbytte denne sesongen. Det blir da veldig spennende å se hvordan lagets Bot Lane kommer til å gjøre det. Skinneholm har vist til å være et stort potensial til å bli en fantastisk AD Carry, men hvordan han vil gjøre det med en såpass fersk spiller som Nisbeth er veldig uklart. Vi har ikke sett nok av Nisbeth til å komme med en konklusjon om hvordan han er som spiller.

Dette er virkelig et lag å følge med på, og det er mange spørsmål som trenger svar før vi kan plassere MyM mot toppen av tabellen. Hvordan vil Skinneholm og Nisbeth gjøre det sammen? Kan Jae-hawn være en av de første koreanerne til å virkelig levere på et Europeisk lag? Vil Jae-hawn kunne bygge en god nok synergy med solo-lanerne? Dette er spørsmålene som avgjør om MyM kan ta ett steg opp å kjempe i toppen av tabellen.

Mimer «Mimer» Ahlström
Cho «H0r0» Jae-hwan
Marcin «Selfie» Wolski
Rasmus «MrRalleZ» Skinneholm
Nicolai «Nisbeth» Nisbeth

Team ROCCAT

Nordmannen Erlend «Nukeduck» Holm spiller med Team Roccat denne sesongen.

Har gjort store forandringer i laget for å kunne konkurrere i toppen, og dette er nok den beste lagoppstillingen Roccat har hatt. Ved å kvitte seg med AD Carry Paweł «Celaver» Koprianiuk og top-laner Marcin «Xaxus» Maczka, har de gjort plass til polske Paweł «Woolite» Pruski og nordmannen Erlend «Nukeduck» Våtevik Holm som tidligere var suspendert. Nordmannen skal spille Mid Lane som den eneste spilleren som ikke er polsk, og tar derfor over fra tidligere Mid Lane-spiller Remigiusz «Overpow» Pusch som flyttes til Top Lane.

Hadde du spurt oss før IEM, hadde vi nok plassert Roccat blant de tre øverste. Etter å sett kampene var det litt bekymringsverdig. En Pusch som slet i Top LAne, synergiproblemer mellom den nye AD-carrien Pruski og supporten Oskar «VandeR» Bogdan.

Med alt det er sagt, mener vi at Roccat har bygget seg et sterkt lag. Nordmannen har bevist gang på gang at han kan spille assassins på et høyt nivå, Marcin «Jankos» Jankowski er nok en av de beste og mest stabile junglerne i EU og Pruski er et kjempetalent med en unik spillestil. Om Pusch får fikset problemene sine i Top Lane blir dette et skummelt lag som ikke skal ha noe problem med å vinner kamper mot de fleste i ligaen.

Team ROCCAT består av
Remigiusz «Overpow» Pusch
Marcin «Jankos» Jankowski
Erlend «Nukeduck» Våtevik Holm
Pawel «Woolite» Pruski
Oskar «VandeR» Bogdan

SK Gaming

Top Lane-spilleren Simon «fredy122» Payne imponerte i World Champhionship 2014.

Kommer tilbake til LCS med en enda sterkere lagoppstilling en den fra forrige året. De fjernet veteranen Adrian «Candy Panda» Wübbelmann med Konstantinos «FORG1VEN» Tzortziou og fjernet Jesse «Jesiz» Le med Hampus «Fox» Myhre.

Her har SK truffet jackpotten med sine spillerbytter. De fjernet de to svakeste leddene i laget og byttet de mot to talenter. Tzortziou har allerede bevist at han er av de beste ADC-ene i EU, mens Myhre har vist seg å være veldig imponerende i Challenger-scenen. De beholdt også beistet i Top Lane-spilleren Simon «fredy122» Payne. Han hadde en fantastisk opptreden i World Championship 2014, til tross for at hans favoritt-champion «Aatrox» ble bannet i alle kampene. SK er kjent for å være et strategisk lag som har manglet stjernespillere, men det kan ikke sies lenger. Vi kan forvente å se dette laget i toppen av ligaen og gi god motstand mot favoritten Elements».

SK Gaming består av
Simon «fredy122» Payne
Dennis «Svenskeren» Johnsen
Hampus «Fox» Myhre
Konstantinos «FORG1VEN» Tzortziou
Christoph «nRated» Seitz

Unicorns of Love

Unicorns of Love var et lag mange ikke visste noe om, men som definitivt har skapt et navn for seg selv. Det var ikke mange som skulle tro at de skulle slå storfavoritten Millenium i Relegation Tournament, men sannelig ble de slått 3-2. Etter dette kan man si at laget ble en publikumsfavoritt, og ble sendt til Intel Extreme Masters: San Jose. Her skulle de overraske igjen med en seier over Nord Amerikas førstevalg, Team SoloMid og komme helt til en finale hvor de måtte se seg slått av Cloud9.

Mye av suksessen til kommer fra to sterke solo laners, Top Lan-spiller Tamás «Vizicsacsi» Kiss og Mid Lane-spiller Tristan «PowerOfEvil» Schrage. Dette er kanskje de beste individuelle solo-lanere i ligaen. Her handler det om å gjøre god nytte av Kiss og Schrage, holde motivasjonen oppe og ikke stagnere. Laget har også fått med seg viktig erfaring fra IEM som kan være utslaggivende i LCS.

Så lenge laget fortsetter å forbedre spillet sitt, kan de være hakk i hæl på de beste lagene i ligaen.

Unicorns of Love består av
Tamas «Vizicsacsi» Kiss
Mateusz «Kikis» Szkudlarek
Tristan «PowerOfEvil» Schrage
Ponuts «Vardags» Dahlblom
Zdravets «Hylissang» Galabov

Les hvordan Gamermag.no spår utfallet av den europeiske ligaen »

Nord-Amerikansk League Championship Series:

Team Coast

Jesse «Jesiz» Le er en av profilene på Team Coast.

Team Coast har de siste to sesongene vært et av de mest ustabile lagene i hele Nord-Amerika. De har nesten byttet ut én spiller hver måned i snitt, noe som ikke har vært oppskriften til suksess tidligere. Med det sagt har de et relativt godt lag med blant andre Jesse «Jesiz» Le, Matt «Impaler» Taylor og Brandon «DontMashMe» Phan som de store profilene.

Dette er et ungt og godt lag som er klare for å vise at de kan hevde seg blant topplagene. Erfaring sitter de på i massevis. Alle i laget har spilt en eller flere sesonger i LCS, og det er ikke uten grunn. Alle er individuelt flinke spillere som legger ned mye arbeid i å bli bedre.

Team Coast har tidligere to sjetteplasser og en syvendeplass i NA LCS. Det er vanskelig å si om nivået på laget har blitt bedre eller ei etter alle byttene de har gjort, men dette gjelder også mange andre lag i årets sesong.

Team Coast består av
Cristian «Cris» Rosales
Matt «Impaler» Taylor
Jesse «Jesiz» Le
Brandon «DontMashMe» Phan
Jamie «Sheep» Gallagher

Team SoloMid

Team SoloMid er kanskje det mest kjente laget i verden. Uansett hva som skjer klarer de alltid å plassere seg høyt oppe i LCS og viser at de er et lag å frykte gang på gang. Med store talent som Søren «Bjergsen» Bjerg og Jason «WildTurtle» Tran i laget er kanskje ikke det så rart.

Bjerg ble hentet fra Ninjas in Pyjamas i 2013 og har ikke sett seg tilbake siden. Nå er han profilert som et av de største talentene i vesten etter å ha vist seg frem i EU LCS, NA LCS og i verdensmesterskapet.

Tran er kjent for mekaniske og reaksjonære ferdigheter som kan snu dårlige situasjoner til gode bare ved å tenke raskt og utspille motstanderen som marksman. Han har, om mulig, blitt enda bedre med Jang-sik «Lustboy» Ham ved sin side. Ham elsker å spille forsvars-supports, som gjør at Tran ofte får gå late-game champions og gå aggressivt.

Marcus «Dyrus» Hill er vel kanskje den mest kjente spilleren i LCS og i hele Nord-Amerika. Han har spilt for Team SoloMid siden tidlig 2012 etter at han tok over for anerkjente Christian «The Rain Man» Kahmann. Dette var en overgang som skapte store reaksjoner på den tiden, men Hill har vist seg å være en av de beste byttene i historien. Stabil, sterk spiller som gjør minimalt med feil og som alltid klarer å hente seg inn senere i kampen om han har blitt pushet ut av lane.

Lucas «Santorin» Larsen er den nyeste spilleren til Team SoloMid. Han Kommer fra samme sted som Bjerg, altså Danmark, men er ikke like anerkjent som landsmannen. Larsen har spilt for Team Coast, men aldri virkelig dominert. Det blir spennende å se hva Larsen og Bjerg kan oppnå sammen.

Det som ikke lover bra for Team SoloMid er at de tapte for det europeiske nyopprykkede laget Unicorns of Love under IEM: San Jose, som er den eneste store turneringen TSM har deltatt i under førsesongen. Det er imidlertid ikke så mye å bekymre seg over da man ofte bruker slike turneringer til å teste ut nye ting og strategier, og gjerne ikke tar det like seriøst som man ville gjort ellers.

Team SoloMid består av
Marcus «Dyrus» Hill
Lucas «Santorin» Larsen
Søren «Bjergsen» Bjerg
Jason «WildTurtle» Tran
Jang-sik «Lustboy» Ham

Cloud9

Zachary «Sneaky» Scuderi er kanskje den beste marksman-en i Nord-Amerika.

C9 er forhåndsfavorittene til å vinne ligaen. De har hatt en stabil lagoppstilling over en lang periode, og har vist seg sterke ved å vinne IEM: San Jose utenom sesongen. I tillegg til å være et av de beste lagene i verden på samarbeid, er de også mekanisk dyktige.

Zachary «Sneaky» Scuderi er kanskje den beste marksman-en i Nord-Amerika, men har vært utrolig undervurdert over lengre tid. I Spring Split i 2014 hadde han en vinn-rate på overveldende 85% og en KDA på 7.7. I løpet av 28 kamper i LCS døde Scuderi ikke mer en 47 ganger, noe som tilsvarer under to dødsfall per kamp.

Shotcalleren i laget, Hai «Hai» Lam, er heller ikke til å le av. Lam er kjent for å ha en ekstrem bred variasjon av figurer, og er blant annet den eneste i NA LCS som har valgt Teemo i en offisiell kamp. Skal også være sagt at C9 vant den kampen.

Det er verdt å nevne seg at Cloud9 også vant Intel Extreme Masters: San Jose i desember ved å slå europeiske Alliance og Unicorns of Love. Team SoloMid endte på en noe overraskende 3-4. plass etter å ha tapt mot nettop Unicorns of Love.

Cloud9 består av
An «Balls» Le
Will «Meteos» Hartman
Hai «Hai» Lam
Zachary «Sneaky» Scuderi
Daerek «LemonNation» Hart

Team Liquid

Team Liquid, tidligere kjent som Team Curse, har spillere i verdensklasse. Nyeste spilleren deres, Chae «Piglet» Gwang-jin har blant annet en fortid i SK Telecom T1 K, og var med på å vinne verdensmesterskapet i 2013 sammen med Jung «Impact» Eon-yeong som nå spiller for Team Impulse. Det betyr at NA LCS nå har to tidligere verdensmestere fra SK Telecom T1 K i ligaen.

Gwang-jin har også Alex «Xpecial» Chu som support, noe som kan vise seg å bli en av de skumleste bot-lanene i ligaen. Chu var tidligere support for Team SoloMid, og høstet enormt mye ros for sine avgjørelser i internasjonale turneringer samt NA LCS.

Kim «FeniX» Jae-hun er kanskje et av de største wild cardene i årets LCS. Etter en mislykket sesong i Sør-korea for Jin Air Green Wings Falcons, har Team Liquid hentet inn han som ny Mid Lane-spiller. Det er ikke mye informasjon å finne om Jae-hun, men det er lite som tyder på at han kommer til å bli den store positive overraskelsen i årets LCS.

Team Liquid består av
Diego «Quas» Ruiz
Christian «IWillDominate» Rivera
Kim «FeniX» Jae-hun
Chae «Piglet» Gwang-jin
Alex «Xpecial» Chu

Gravity Gaming

Micheal «Bunny FuFuu» Kurylo har spilt i tidligere.

Gravity Gaming, eller Curse Academy som de het før de ble tvunget til navnebytte, er en blanding av semi-pensjonister og unge spillere i League of Legends-verden. De bestemte seg for å melde på et lag til Challenger Series, og endte opp med å gjøre det bedre enn forventet. Dette resulterte i en plass i NA LCS.

De fleste på laget er tidligere toppspillere. Blant annet er Brandon «Saintvicious» DiMarco, David «Cop» Roberson, Micheal «Bunny FuFuu» Kurylo tidligere LCS-spillere og kjente profiler fra tidligere. DiMarco og Roberson har begge spilt for Curse tidligere i LCS, og Kurylo har også vært en kort tur innom Curse.

Kevin «Hauntzer» Yarnell og Lae-Young «Keane» Jang er kanskje de to mest ukjente spillerene på laget. Jang har vært innom Curse organisasjonen, men ikke i Nord-Amerika. Team Curse OCE er Curse sitt forsøk på å få i gang noe i Oseania, hvor Jang spilte og dominerte.

Yarnell er noe mindre kjent, men har spilt i Challenger Series for Team LoLPro, som også er en underorganisjasjon av Curse.

Selv om laget sitter med en hel del NA LCS-erfaring, er nok ikke ambisjonene eller motivasjonen like høy som de andre lagene, som gjerne besitter mer internasjonal erfaring og er mer sultne enn Gravity Gaming.

Gravity Gaming består av
Kevin «Hauntzer» Yarnell
Brandon «Saintvicious» DiMarco
Lae-Young «Keane» Jang
David «Cop» Roberson
Michael «BunnyFuFuu» Kurylo

Counter Logic Gaming

Yiliang «Doublelift» Peng er fryktet i bot lane.

CLG er et av lagene som har hatt størst problemer med å holde moralen oppe. Etter flere mislykkede avgjørelser sist sesong, der de nesten endte opp med å ryke ut av LCS, har fansen vært veldig usikker på hvordan laget vil klare seg i år.

Yiliang «Doublelift» Peng og Zaqueri «Aphromoo» Black er dog en av de mest fryktede botlanene i LCS, og ikke uten grunn. Peng har vært marksman for CLG i flere år, og har stort sett alltid holdt et høyt internasjonalt nivå som til og med de koreanske topplagene har respektert høyt. Spesielt nevneverdig er Peng sin spillestil med Vayne, som har vært hans varemerke i en årrekke. Med Black på laget har Peng også fått en av de mest stabilt gode supportene i hele Nord-Amerika. Black var tidligere en anerkjent streamer der han storspilte som marksman med en mildt sagt risikabel spillestil. Etter at han ble med i CLG helt i slutten av 2012 har han og Peng blitt et radarpar som går aggressivt ved første mulighet.

Darshan «ZionSpartan» Upadhyaha ble med i CLG i slutten av 2014, men har tidligere spilt for Team Coast og Team Dignitas i LCS. Han sitter på en mengde erfaring, og er kjent som en sterk toplaner.

Jake «Xmithie» Puchero har spilt flere sesonger i LCS i Vulcun Gaming, som senere ble omdøpt til XDG Gaming. Puchero er ikke det man vanligvis ser etter i et world class-lag, men han har vist seg å være en verdifull brikke i CLG. Fun fact: Puchero vant Best Lee Sin NA-turneringen til Leaguepedia. Flere kjente spillere deltok i turneringen. Dyrus, Crumbzz, Nientonsoh, Nintendudex, mandatorycloud, ZionSpartan, Chaox, Imaqtpie, Voyboy og BoxBox er blant spillerene som deltok i turneringen.

Austin «Link» Shin har spilt i CLG-organisasjonen siden 2012, og har vært trofast siden den gang, med unntak av en periode på to uker der han erstattet Cloud9 sin midlaner i All Star Tournament i Paris ettersom lungen hans kollapset. Shin er kjent for å ha en stor variasjon i champion pool. Over 28 kamper i LCS Spring Split så spilte han 12 forskjellige champions og hadde en total win rate på 64% i de kampene.

Counter Logic Gaming består av
Darshan «ZionSpartan» Upadhyaha
Jake «Xmithie» Puchero
Austin «Link» Shin
Yiliang «Doublelift» Peng
Zaqueri «Aphromoo» Black

Team Dignitas

Alberto «Crumbzz» Rengifo er en kjent profil i Nord-Amerikansk LCS.

Det er ikke mer en knappe seks uker siden de to koreanske spillerene, Yeong-Jin «Gamsu» Noh og Yong-in «Core JJ» Jo ble med i Team Dignitas. To uker etter ankomst ble de sendt rett til Köln for å være med Team Dignitas til IEM: Cologne. Der ble de regelrett knust av Gambit Gaming og sendt rett hjem igjen etter et 2-0 tap.

Team Dignitas gjør som flere og flere har gjort tidligere, nemlig å hente inn internasjonale toppspillere fra Sør-Korea. Noh har tidligere spilt for Samsung Blue, og var med på å ta laget til semifinale i sist verdensmesterskap. Der tapte de riktignok 3-0 mot Samsung White, men erfaringen fra et så høyt nivå er ikke til å le av. Jo har ikke vært på et like anerkjent lag som hans landsmann, men har likevel spilt i samme gruppe som Samsung White, SK Telecom T1 S og CJ Entus Frost som er tre av de absolutte beste lagene i verden.

Alberto «Crumbzz» Rengifo og Alan «KiWiKiD» Nguyen er kjente profiler i NA LCS, og har spilt sammen i Team Dignitas siden 2012 og er dermed noen av de spillerne som har vært i samme lag lengst av alle i NA LCS.

Team Dignitas består av
Yeong-Jin «Gamsu» Noh
Alberto «Crumbzz» Rengifo
Danny «Shiphtur» Le
Yong-in «Core JJ» Jo
Alan «KiWiKiD» Nguyen

Team 8

Ainslie «frommaplestreet» Wyllie spiller for Team 8.

For ikke lenge siden ble Alex «Alex Ich» Ichetovkin bekreftet som innbytter for Team 8. Ichetovkin er nok den spilleren på laget som sitter med mest internasjonal spilletid og erfaring etter å ha ledet Gambit Gaming og Moscov 5 over lengre perioder. Han har også hatt flere andre lag som blant annet Ninjas in Pyjamas. Om Ichetovin kommer til å spille noe for Team 8 i NA LCS er dog usikkert.

Ainslie «frommaplestreet» Wyllie og Jun «Dodo8» Kang har spilt i lag i botlane over en lengre periode. Sist vi så disse to spille i lag var under IEM: San Jose for Lyon Gaming. Det gikk ikke helt etter planen for de to amerikanerene. De ble slått 2-0 av Unicorns Of Love, og røk ut av turneringen etter bare to kamper spilt.

Det er vanskelig å si for mye positivt om Team 8. De er et godt lag, men de utfordringene de har hatt hittil i Challenger Series er ikke på samme nivå som NA LCS. Nå skal de møte spillere hver eneste uke som har hatt internasjonal erfaring i hytt og pine, noe Team 8 ikke har så mye av.

Team 8 består av
Steven «CaliforniaTRlolz» Kim
Braeden «PorpoisePops» Schwark
Andrew «Slooshi» Pham
Ainslie «maplestreet9» Wyllie
Jun «Dodo8» Kang

Team Impulse

Den eneste spilleren som står igjen i Team Impuse etter fjorårets sesong er Yu «XiaoWeiXiao».

Fjorårets mest aggressive lag, LMQ, ble etter World Championship totalforandret. Den eneste spilleren som står igjen etter fjorårets sesong er Yu «XiaoWeiXiao» Xian som imponerte stort med Orianna og Yasou.

Team Impulse er det nye navnet og har et variert lag med spillere fra de forente statene, Kina og Sør-korea. Det som skiller Team Impulse fra andre lag er blant annet at Jung «Impact» Eon-yeong har vært med internasjonalt i flere år. Han har blant annet vært med å spilt for SK Telecom T1 K, som vant verdensmesterskapet i 2013 og YoonJae «RUSH» Lee har spilt i flere koreanske og kinesiske topplag tidligere. Erfaringen disse spillerene besitter kan fort vise seg å være utslagsgivende mot mindre erfarne lag. Hvordan dette utspiller seg mot lag som har mye erfaring blir spennende å se.

De to amerikanske spillerene er unge talenter som har spilt i NA lenge. Adrian «Adrian» Ma har blant annet flere kontoer i Challenger i NA, og vist seg å være en talentfull support etter at han spilte i Challenger Series for XDG Gaming. Apollo «WizFujiin» Price på sin side har spilt i NA LCS tidligere for Team Coast, men etter skuffende resultater og nedrykk ble han erstattet i laget.

Alt i alt besitter Team Impulse mye rutine i laget, og de har en unik kombinasjon av spillere fra Asia og Nord-Amerika. Det er vanskelig å si hvordan kommunikasjonen blir mellom spillerne, men det kan hende erfaring trumfer kommunikasjon i dette tilfellet.

Team Impulse består av
Jung «Impact» Eon-yeong
YoonJae «RUSH» Lee
Yu «XiaoWeiXiao» Xian
Apollo «WizFujiiN» Price
Adrian «Adrian» Ma

Winterfox

Det kan bli en utfordring for Winterfox at Johnny «Altec» Ru ikke snakker koreansk.

Winterfox har nylig fått inn to nye spillere i Shin «Avalon» Donghyeon som Top Lane-er og Jang «Imagine» Hyeonsu som support. De to nye spillerene har lite erfaring fra internasjonale kamper, og det er stilt mange spørsmål om de to kommer til å klare seg i NA LCS. Donghyeon er nemlig broren til Dong-jin, men det betyr ikke at de to er på samme nivå. Donghyeon har nemlig holdt seg i Diamond 1 på den koreanske stigen, noe som ikke ansees som spesielt imponerende blant de profesjonelle spillerne. Eugene «Pobelter» Park klarte til sammenligning å komme seg til Challenger på KR-serveren under et opphold på en måneds tid i Sør-korea.

Bortsett fra de to nye spillerne har Winterfox et veldig sterkt lag, og har i tillegg fått inn en koreansk trener. Dette betyr at mye av kommunikasjonen i spillet kommer til å foregå på koreansk. Park, Dong-jin, Donghyeon og Hyeonsu snakker flytende koreansk, og den eneste utfordringen er at Johnny «Altec» Ru ikke snakker koreansk, som kan vise seg å være utslagsgivende som marksman. Park, Ru og Dong-jin har imidlertid spilt sammen siden juli 2014 så det er vanskelig å si om det vil bli problemer med kommunikasjonen eller ei.

Winterfox består av
Shin «Avalon» Donghyeon
Shin «Helios» Dong-jin
Eugene «Pobelter» Park
Johnny «Altec» Ru
Jang «Imagine» Hyeonsu

Les hvordan Gamermag.no spår utfallet av den nord-amerikanske ligaen »

Denne artikkelen er levert av vår samarbeidspartner Gamermag.no. Les mer om League of Legends her:

Siste fra forsiden