Apex Legends - Sesong 1

Alt er klart for Apex Legends' første sesong

Ny helt og Battle Pass slippes på tirsdag.

EA

Etter over en måned med rykter, hint og utålmodige fans, har Respawn omsider sluppet de første offisielle detaljene om sesong én for Apex Legends. Battle royale-spillets første innholdssesong sparkes i gang klokken 18:00 på tirsdag 19. mars, og det hele begynner med den nye helten Octane.

Med sine Launch Pads kan Octane slenge både seg selv og andre spillere gjennom luften.
EA

Hopp og sprett

Annet enn å bekrefte heltens navn og utseende, forteller Respawn lite om Octane på spillets nettsider. EA har imidlertid delt mer informasjon på den offisielle PlayStation-bloggen, og der får vi blant annet vite hva den maskerte figuren bringer til slagmarken.

Som alle Apex Legends-helter stiller Octavio «Octane» Silva med tre unike egenskaper. Den første – Adrenaline Junkie – lar han veksle inn helse for å løpe fortere, men nøyaktig hvor mye helse og hvor mye raskere er foreløpig uvisst. På den annen side stiller Octane med en ubegrenset mengde med Stim-pakker, som lar spillere regenerere helse.

Med Ultimate-angrepet sitt kan Octane plassere Launch Pads – små plattformer som skyter spillere opp og frem. Med disse kan man komme seg raskere fra sted til sted, samtidig som de også kan brukes for å overraske motspillere fra oven.

Hvordan man får tak i Octane vet vi enda ikke. De eksisterende heltene Caustic og Mirage ble låst opp med enten Legend Tokens – som man tjener opp gjennom spilling – eller Apex Coins – som man kjøper for ekte penger. Trolig vil Respawn beholde denne løsningen for fremtidige helter, da Legend Tokens per dags dato ikke kan brukes til noe annet.

Battle Pass

Apex Legends' Battle Pass lar spillere tjene opp nye kosmetiske gjenstander etter hvert som de spiller.
EA

Som Fortnite, PUBG, Rocket League og en rekke andre spill, tilbyr Apex Legends et såkalt Battle Pass som del av sesongen. Passet kan kjøpes i spillet for 950 Apex Coins – som tilsvarer rundt 100 mikrotransaksjons-kroner.

Alle som spiller i løpet av sesongen vil tjene opp erfaringspoeng, og de som har kjøpt Battle-passet vil belønnes med kosmetiske gjenstander etter hvert som de stiger i gradene. Disse inkluderer blant annet «skins» for våpen, nye måter å pynte figuren sin og Apex Coins.

Er du ikke interessert i å åpne lommeboken, lover Respawn fortsatt noen belønninger som alle kan låse opp – som for eksempel esker med tilfeldige kosmetiske gjenstander og diverse «stat trackers». Bestemmer du deg for å kjøpe passet etter hvert vil du umiddelbart låse opp alle gjenstandene du ville ha tjent dersom du hadde passet fra starten av sesongen.

Apex Legends' første sesong skal visstnok var i tre måneder, og sesong to begynner etter planen i juni.

Apex Legends har gjort det stort siden februar-lanseringen.
Spillet nådde 50 millioner spillere på bare én måned »

Les også
Anmeldelse: Apex Legends

Siste fra forsiden