Ambisiøst science fiction-spill i mål på Kickstarter

Etter en lang kampanje har The Mandate samlet inn budsjettet sitt.

The Mandate er et science fiction-basert sandkasserollespill som kombinerer en rekke ulike spillelementer. Det skal blant annet by på basebygging, utforskning og handel, og både taktisk romkamp og kamp ombord på ulike romskip. Spillet kommer også til å støtte samarbeidsflerspiller for opp til seks spillere i kampanjen.

Du får rollen som kapteinen på et stort romskip, og kan fritt reise rundt i et univers preget av krig. Valgene du tar underveis skal være med å forme det som skjer i universet rundt deg.

Spillet utvikles av en internasjonal gjeng basert i Slovakia, med Funcom-veteranen Ole Herbjørnsen som hoveddesigner på spillet. Han har en fortid som designer og produsent for Age of Conan og The Secret World, og i tillegg har han vært ansvarlig for en bachelorgrad i spill ved NITH.

Vellykket kampanje på Kickstarter

For å skaffe budsjett til The Mandate gjorde utviklerne det samme som mange andre uavhengige studioer for tiden – de søkte støtte hos folket. På folkefinansieringsnettstedet Kickstarter startet de en kampanje for å samle inn litt over tre millioner kroner, og etter litt under to måneder har de nå nådd dette målet.

Innsamlingen fikk blant annet et kraftig oppsving da utviklerne kunngjorde at skuespilleren David Bradley, kjent som den svikefulle Walder Frey fra Game of Thrones, vil spille en av rollefigurene i spillet. Bradley gir stemmen til Lord High Admiral Suvarov, og vi kan høre ham allerede nå i en ny trailer fra spillet.

Traileren presenteres som en del av en større video, der utviklerne forsøker å forklare hvordan The Mandate vil fungere. De sier blant annet at måten du forholder deg til mannskapet ditt vil være en essensiell del av spillet.

– Vi synes det er kjempespennende å ha nådd det første målet for The Mandate, og ser frem til å finne ut hvor mange ekstramål vi klarer å nå før kampanjen er over. Alle hos Perihelion har et lidenskapelig forhold til The Mandate, og vi vil gjøre det vi kan for å overgå backernes forventninger når spillet kommer ut i 2015, sier Ole Herbjørnsen.

For mer informasjon om prosjektet kan du lese et omfattende intervju med Herbjørnsen, som vi publiserte i oktober.

Siste fra forsiden