Amerika får filmtjeneste på Xbox 360

Denne måneden får amerikanske Xbox 360-eiere mulighet til å laste ned filmer og TV-show fra Live.

Fra 22. november av blir det mulig for amerikanske Xbox 360-eiere å leie filmer og laste ned TV-programmer over Xbox Live. Microsoft lover over 1000 timer med innhold, hvorav 200 vil være tilgjengelig i 720p-oppløsning. Avtaler med CBS, Turner Broadcasting, Warner Bros., Paramount, MTV (inkludert Comedy Central, Cartoon Network og VH1) og UFC sikrer et bredt tilbud for Xbox 360-eierne.

TV-programmer vil kunne kjøpes permanent, mens filmer for øyeblikket kun vil være tilgjengelig for utleie. Det vil si at etter at du har betalt, får du mulighet til å ha filmen på harddisken i opp til to uker før den automatisk slettes. Når du først har startet å se på filmen, vil den slettes fra systemet etter 24 timer.

Microsoft forteller også at det nye systemet for nedlastning inkluderer muligheter til å starte å se filmen mens den laster ned (etter at en viss mengde data er lagret på systemet), slik at man forhåpentligvis slipper unna lange ventetider. TV-programmer i vanlig oppløsning vil kun trenge et par minutter fra du har valgt å laste dem ned til du kan begynne å se på dem.

Alt dette blir tilgjengelig på en ny del av Xbox Live Marketplace som heter Video Marketplace. Her vil man blant annet kunne besøke sidene til de individuelle showene og laste ned individuelle episoder. Som med annet betalinnhold, vil det nytt innhold bli tilgjengelig samtidig både for Gold og Silver-abonnenter.

Microsoft har ikke fortalt noe om når de eventuelt planlegger å lansere en slik tjeneste for oss europeere.

Siste fra forsiden