Analytikere om Xbox 360-lanseringen

I følge finansbyrået UBS kommer Microsoft sannsynligvis ikke til å ha mer enn 1,5 millioner Xbox 360-enheter til salgs i år.

Det har i lang tid gått mye rykter om at Xbox 360 kommer til å være mangelvare i butikkene i år, og Microsoft har selv sagt at de forventer at mange som ønsker å kjøpe Xbox 360 ikke vil kunne få gjort det. Dette er fordi selskapet planlegger å lansere konsollen over hele verden omtrent samtidig, og at de sannsynligvis ikke kan produsere nok konsoller til å dekke behovet.

Nå har analytikere fra finansbyrået UBS fortalt at de tror Microsoft kommer til å sende ut omtrent en og en halv million Xbox 360-systemer til butikkene verden over. I USA regner de med at Microsoft vil ha 350.000-400.000 systemer klare for salg på lanseringsdatoen, mens de sannsynligvis vil ende opp med opp mot en million systemer innen utgangen av året.

Her i Europa regner de med at vi får cirka 400.000-500.000 systemer i år, noe som ikke er et spesielt høyt tall med tanke på hvor mye blest det er om systemet og hvor stort det kombinerte europeiske markedet er. UBS tror at japanerne får 100.000-200.000 systemer før året er omme.

Samtidig har nettbutikken Amazon kommet med en advarsel på nettstedet deres, hvor de sier at de, etter samtaler med Microsoft, ikke kan garantere at kunder som forhåndsbestiller en Xbox 360 vil kunne få den på lanseringsdatoen. Med tanke på at dette gjør det mindre fristende å forhåndsbestille fra Amazon er det lite trolig at det er et salgstriks.

Det ser med andre ord ut som mange av oss må vente til neste år før vi får mulighet til å kjøpe Xbox 360. UBS mener dette er positivt for industrien som helhet, da det vil sørge for at dagens konsollsystemer får en bedre julesesong.

Siste fra forsiden