Rocksteady

Anklager om trakassering hos Batman Arkham-utvikleren

Oppdatert: Rocksteady har svart med et nytt brev fra sine kvinnelige ansatte.

Rocksteady er kjent for Batman: Arkham-serien. Illustrasjonsbilde fra Batman: Arkham Knight.
Warner Bros.

Oppdatering 20. august: Sent på onsdag publiserte Rocksteady et nytt brev som studioet skal ha mottatt fra åtte av de ti kvinnene fra det opprinnelige brevet.

I det nye brevet, som ifølge Rocksteady kom inn helt uten at ledelsen hadde bedt om det, meldes det om langt bedre forhold enn det som beskrives i The Guardian-artikkelen. Kvinnene som fortsatt er ansatt ved studioet skal visstnok også være skuffet over at saken ble offentliggjort i det hele tatt.

Opprinnelig sak følger.

I 2018 signerte 10 av totalt 16 kvinner ansatt i Rocksteady et brev med anklager om trakassering og ukultur hos studioet. To år senere har visstnok ingen ting endret seg hos Batman Arkham-utvikleren, hevder en ny rapport.

Det er avisa The Guardian som har vært i kontakt med en av kvinnene som skrev under på brevet i 2018. Hun forteller at det den gang var snakk om uønskede seksuelle fremstøt og kommentarer, samt bruk av nedsettende ord og uttrykk om transpersoner.

LES OGSÅ: Ubisoft lover endringer etter utbredte anklager om trakassering »

Brevet ble sendt direkte til ledelsen i Rocksteady, men responsen var laber. Ett seminar på en drøy time ble gjennomført med samtlige ansatte, der alle måtte skrive under på at de hadde deltatt.

Etter seminaret forteller kvinnen imidlertid at de som hadde oppført seg dårlig fikk holde på akkurat som før. Derfor gikk hun nå ut med brevet, i håp om at Rocksteady ville ta grep dersom offentligheten fikk innsyn i hva som foregår. Og denne gangen har ledelsen tilsynelatende vært mer villig til å gjøre endringer.

Etter at The Guardian kontaktet Rocksteady holdt studioet et allmøte hvor innholdet i brevet ble diskutert og ledelsen lovet nye regler og rutiner som skal forhindre trakassering og diskriminering i fremtiden. I en offisiell uttalelse sier selskapet at det ønsker å skape en kultur der alle føler seg inkludert.

Rocksteady skal for øvrig snart vise frem sitt neste prosjekt.
Spillet om Suicide Squad skal avdukes i slutten av august »

Siste fra forsiden