Counter-Strike

Apeks inviterer Metizport til treningsleir

– Dette er et fantastisk initativ fra Apeks, skryter Metizport-trener Martin Zinedine «Neon» Karlengen Magnes før treningsleiren.

Denne gjengen fra Apeks møter Metizport denne helgen.

Vårsesongen er for alvor i gang, og med første runde av Telialigaen vel unnagjort har lagene fått et lite svar på hvordan ståa er etter vinterferien. Denne helgen er Metizport invitert til Apeks sine lokaler for treningsleir, før de mandag avslutter med å møte hverandre i Telialigaen.

– Jeg forventer en fin treningsleir hvor vi forhåpentligvis får trent en del og at vi får knyttet et godt bånd innad i laget og møte Apeks-gutta. Dette er jo en god mulighet til å spille på kanskje Norges fineste lokale, og seriøsiteten er jo selvsagt på topp. Forventer også en knall kamp mot Apeks også, hvor vi får sjansen til å spille med en typ LAN-følelse, hvor motstanderne er i rommet ved siden av, forteller Metizport-trener Martin Zinedine «Neon» Karlengen Magnes.

LES OGSÅ: Nordmann flytter til Mexico for å spille Counter-Strike

DISSE SPILLER FOR METIZPORT

Vis mer

no Kim Fredrik «Winther» Winther
no Jørgen «bINA0» Vik
no Emil «kaas» Kaasa
no Oliver «m3r0» Olsen
no Joakim «JOKKUM» Tuene

no Martin Zinedine «Neon» Karlengen Magnes (trener)

Mandag møtes nettopp Apeks Rebels og Metizport i Telialigaen i det som er en tøff sesongstart for sistnevnte. Metizport knivet lenge mot superlaget Oilers i åpningsrunden, mens Apeks Rebels sikret sesongens første trepoenger mot Wizard i rundens hovedkamp.

Daglig leder i Apeks Denise Anfinnsen forteller at de har planlagt en sending litt utenom det vanlige mandag.

– Vi kommer til å sende kampen på mandag på vår egen Twitch-kanal. Det blir forhåpentligvis en morsom sending hvor de som ser på får muligheten til å bli kjent med oss og Metizport litt bedre. Dette er den første sendingen som vi kjører på denne måten så vi prøver å ikke bite over for mye men bruker det som en start for å bygge opp noe morsomt.

Se oppgjøret mellom Apeks og Metizport direkte på Apeks sin Twitch-kanal mandag fra klokken 18:00 »

Lovpriser Apeks

no Steffen «Sly» Amundsen
no Ådne «Sense» Storås Fredriksen
no Preben «Trax» Martinsen
no Even «Holand» Holand
no Tobias «shyyne» Sæther

dk Torbjørn «mithR» Nyborg (trener)

Når Gamer.no tar kontakt med Metizport er laget allerede på vei til Oslo og Apeks sine kontorer. Magnes lovpriser den norske storklubben som også har tatt ansvar for kost og losji.

– Jeg syntes at dette er et fantastisk initiativ fra Apeks som velger å invitere oss til denne treningsleiren og denne muligheten til å spille Telialigaen i deres lokaler. Det er også helt fantastisk hvordan de også tilbyr seg å spandere absolutt alt av hotell og transport under treningsleiren. Dette har jo ikke blitt gjort av en norsk organisasjon tidligere, og dette viser bare hvor seriøse apeks er når det kommer til hvordan de genuint er interessert i den norske Counter-Strike-miljøet også, avslutter Magnes.

Metizport-spiller og kaptein Kim Fredrik «Winther» Winther.

– Apeks er en flott klubb, og jeg unner dem alt godt, men på server har vi kun ett mål, å vinne. Vi har allerede spilt mot det mekanisk sterkeste laget i ligaen, og ga en god kamp som vi mener vi skulle ha vunnet mot Oilers. Det er ingen tvil om at Apeks er et taktisk sterkere lag, og en mye mer sammensveiset gjeng, men jeg tror fortsatt vi skal klare å slå fra oss. Jeg spår en jevnspilt kamp etter vi har jobbet hardt de siste dagene for å rette opp i feilene vi røyk på mot Oilers. For å oppnå målet vi har satt for oss har vi ikke annet valg enn å overraske noen av de bedre lagene i ligaen, så vi ser på dette som en potensielt livsviktig seier. Vi kommer til å gi alt, forteller Winther.

Les også
– Vi siktet ikke nødvendigvis på ligagull før sesongen

LES OGSÅ: Apeks slo fnatic på vei til finalen i storturnering

– Vi har et stort ansvar, men vi sitter ikke på det alene

– Hvilket ansvar føler du at dere som en av Norges største klubber har for å løfte den norske scenen opp og frem?

– Jeg synes vi har et stort ansvar, men vi sitter ikke på det alene. Det er flere proffe klubber der ute nå og vi sitter alle på et ansvar for å dele av vår kompetanse for å bygge et trygt og profesjonelt miljø, forteller Anfinnsen.

Anfinnsen mener norske klubber må kunne samarbeide for å løfte det norske miljøet.

– Med fasilitetene og mulighetene vi har så valgte vi å invitere Metizport til oss for en treningsleir før Telialigaen. Dette for å bli bedre kjent på tvers av klubber og som en brobygger. For at vi skal løfte profesjonalitetsnivået i Norge så trenger vi kompetanseoverføring og muligheten til å diskutere hvordan ulike klubber ser på bransjen og hvordan vi kan bygge videre på de positive tingene som skjer, avslutter Anfinnsen.

LES OGSÅ: – Vi har ikke spilt noe siden laget ble satt sammen

Måtte kaste seg rundt

Kim Fredrik «Winther» Winther stod midt oppi Metizport-kaoset.
Martin Leigland/TV 2 Esport

Tilbake til Metizport hvor Winther er den eneste gjenværende spilleren fra det som var alt annet enn en ryddig høstsesong. Sesongåpningen ble etterhvert fullstendig overskygget over demo-skandalen i midten av september. Metizport-spilleren forteller litt om hvordan det var å stå i det når det stormet som verst.

– Kaoshøsten som den så fint blir kalt av de aller fleste var nettopp det, kaos. Vi startet jo opp med en femmer vi følte hadde godt potensiale til å spille jevnt mot de fleste lagene, og holde plassen i divisjonen, heldigvis for oss klarte vi det siste. Vi følte vi hadde god kontroll på starten av sesongen, en klar plan for hvordan vi skulle trene og forbedre oss. Da vi fikk beskjed om at to av spillerne våres hadde blitt utestengt for demoforfalskning kom dette som et stort sjokk for oss, og plutselig ble alt mørkt. Vi måtte endre kurs fullstendig, og kastet oss rundt for å finne nok spillere til hver kamp, uten noe særlig trening mellom.

Nå ønsker han å revansjere seg og har satt seg som mål om å være med i kampen om topp fire.

– For å revansjere forrige sesong ønsker vi å vise Metizport fra en bedre side både på og av server, noe jeg virkelig føler vi kan oppnå med den spillergruppen vi har nå. Alle brikkene er på plass, og jeg har ingen tvil om at vi vil være med i kampen om en plass på sluttspillet, avslutter Winther.

Siste fra forsiden