APEKS - ELISA INVITATIONAL

Apeks vinner Elisa Invitational Spring

Apeks-toget puffer videre i full fart - er klare for Elisa Master Espoo.

Radoslav Makuch/HLTV.org

Den norske organisasjonen sitter på et lag som for tiden er i storform. Etter den fantastiske innsatsen under majoren i Paris har laget i tur og orden kvalifisert seg til ESL Pro League, og er etter finaleseieren i kveld - klare for Elisa Master Espoo.

Dansk motstand uten organisasjon

Kveldens motstander var tidligere Copenhagen Flames, som dessverre har måtte forlate sin organisasjon etter at Copenhagen Flames måtte terminere samtlige ansatte og spillere. Etter syv år med talentutvikling av danske spillere og direkte ansvarlige for mange av Danmarks store profiler var det kun fem spillere som fullfører sesongen sammen som sto i veien for Apeks.

På søk etter ny organisasjon var danskene ivrige på å vise seg frem i finalen av Elisa Invitational, og skøyt hardt for seg på Anubis hvor de fulgte Apeks helt til døra - før Apeks sikret seg seieren med knepne 16-14.

LES OGSÅ: Må bli best i Europa for å få VM-billett

Rasmus «raalz» Steensborg imponerer

På Apeks eget kartvalg forventet man at Joakim «jkaem» Myrbostad og resten av Apeks skulle sikre en komfortabel seier. Der skulle de møte en Steensborg i storform, og danskene slo tilbake med 16-12 og var med det, tilbake i kampen.

Det hele skulle avgjøres på Inferno og man kunne kanskje skimte et moment over på danskenes side. Slik skulle det ikke bli.

LES OGSÅ: Norge fikk svenskebank i VM-kvalifiseringen

Overkjøring, ny kvalikk-seier og friske premiepenger i kassa

At Apeks er i kjempeform og har imponert de siste månedene er det få e-sport-entusiaster i verden som ikke har fått med seg - og på Inferno skulle den norske organisasjonen vise hvor stor forskjell det er på et topp ti lag i verden, og et topp 50-lag i verden. Anført av en Tim «nawwk» Jonasson i kanonform kunne Apeks leke rundt med danskene på CT-siden og sikre seg en 14-1-ledelse før sidebytte.

Danskene skulle yppe seg litt etter sidebytte, men klarte kun å plukke ytterligere tre runder for Apeks satte spiker'n i kista og sikret seg seier i finalen, kvalifisering til Elisa Masters Espoo og rett i underkant av 135 000 norske kroner i premiepenger.

Skjermdump: HLTV.org

Klare for storturnering i november

Apeks er nå kvalifisert for Elisa Master Espoo som har en premiepott på 2 155 000 norske kroner. Turneringen har åtte plasser hvor kun GamerLegion - sammen med Apeks - er klare. De resterende plassene vil annonseres på et senere tidspunkt men er i all hovedsak invitasjons-plasser.

Etter denne seieren kan det fort bli interessant å se hva som skjer på neste HLTV-rangering, og om Apeks klarer å klatre ytterligere opp på topp ti-listen.

Siste fra forsiden