Bioshock

Arbeidet med et nytt Bioshock er i gang

Nyopprettet studio tar jobben, men lansering er enda flere år unna.

2K Games

2K kunne denne uken bekrefte at det neste spillet i den kritikerroste Bioshock-serien er på vei. Nyheten kom samtidig med avdukingen av Cloud Chamber – utgiverens nyeste studio, som skal stå for utviklerjobben.

I en pressemelding forteller 2K at Cloud Chamber vil holde på med det neste Bioshock-innslaget i løpet av «de neste mange årene». Dermed kan vi ikke forvente lansering på en stund, og utgiveren ville heller ikke dele noen detaljer om spillet.

Skal ha vært i utvikling lenge

Altså sitter vi kun igjen med vissheten om at det faktisk jobbes med mer Bioshock – noe vi i grunnen allerede hadde sterke mistanker om.

I fjor meldte vi om at 2K hadde hyret inn utviklere til et hemmelig studio, som jobbet med et hemmelig prosjekt kalt Parkside. Ifølge kilder med kjennskap til situasjonen var det snakk om et nytt Bioshock-spill, og alt tyder nå på at dette var begynnelsen på Cloud Chamber.

I en fersk rapport forteller Kotaku at arbeidet med mer Bioshock først begynte i 2015. Av ukjente grunner gikk samarbeidet mellom 2K og utvikler Certain Affinity imidlertid i oppløsning, og utgiveren valgte så å begynne forfra med blanke ark og overlot i stedet jobben til et internt studio.

Cloud Chamber skal visstnok ha holdt på med spillets nåværende utgave siden 2017.

Vi storkoste oss med seriens foreløpig siste spill.
Bioshock: Infinite fikk toppkarakter av vår anmelder »

Siste fra forsiden