2K jobber visstnok med et nytt Bioshock

Ifølge rykter er et topphemmelig studio i gang med seriens fortsettelse.

2K Games

Fem år etter lanseringen av seriens forrige innslag, har ryktene begynt å svirre om at et nytt Bioshock-spill er på vei. Om vi kan tro en fersk rapport fra Kotaku er arbeidet med å puste nytt liv i den populære serien allerede i gang, i regi av et topphemmelig 2K-studio.

Nøyaktig hvilke planer 2K har for Bioshock er fortsatt uvisst.
Irrational Games

Den foreløpig ubekreftede nyheten ble avdekket gjennom intervjuer med tidligere ansatte i Hangar 13 – den 2K-eide utvikleren bak Mafia III. Noen av studioets utviklere skal den siste tiden ha blitt satt til å jobbe med et prosjekt kalt Parkside, som ifølge Kotaku er arbeidstittelen til det nye Bioshock-spillet.

Foreløpig finnes det kun ytterst få detaljer om Parkside, og kilder med kjennskap til saken forteller at prosjektet enda er tidlig i planleggingsfasen. Hvorvidt vi kan forvente en tur tilbake til Rapture, til Columbia eller til helt andre omgivelser gjenstår altså å se.

Uten Irrational

Dersom ryktene stemmer blir dette det første Bioshock-spillet siden nedleggelsen av Irrational Games. Studioet som skapte serien – med Ken Levine bak rattet – valgte noe overraskende å stenge sine dører i 2014, men rettighetene til å lage flere spill ble igjen hos 2K.

To år senere gav utgiveren oss Bioshock: The Collection for PC, PlayStation 4 og Xbox One – med oppussede utgaver av de to første spillene og en nylansering av Bioshock Infinite. Samlepakken slet innledningsvis med feil og mangler, men ble likevel godt mottatt og kan ha vært nok til å overbevise 2K om å satse videre på serien.

2K har så langt ikke kommentert saken, og basert på tidligere erfaringer vil vi neppe få høre noe før alt er klappet og klart. Vi kommer selvfølgelig til å holde et øye med saken, og vil melde fra når vi hører noe mer.

Ken Levine avduket sitt nye studio i fjor.
Ghost Story Games skal visstnok lage spill som appellerer til Bioshock-fans »

Siste fra forsiden