Feature

Årets beste mobil- og nettbrettspill

Hvis du ikke liker spill på mobil, går du glipp av mange svært gode spill!

Donut County.
Side 1
Side 2

holedown

Sjanger: Hjernetrim
System: iOS, Android
Utvikler: Grapefrukt

Last ned holedown : iOS, Android. Pris: 44 kroner.

holedown er et fantastisk bra mobilspill, og også på manger måter det perfekte eksempelet på et spill som fungerer utmerket til denne plattformen. Du kan spille det er fem minutter og føle at du har fått gjort noe, samtidig som du kans spille det i timesvis uten å kjede deg et sekund.

Spillet er laget av Grapefrukt, en av mine favorittutviklere av mobilspill, og holedown er muligens deres beste spill så langt. Det er såre enkelt, men samtidig både komplisert og vanskelig. Spillet bare gir og gir, og du blir både glad og frustrert når du spiller dette spillet. Må spilles, og uten tvil en favoritt fra 2018.

Donut County

Sjanger: Kortspill
System: iOS
Utvikler: Ben Esposito

Last ned Donut County: iOS. Pris: 55 kroner.

God humor.
Gøran Solbakken/Gamer.no

Det er vanskelig å forklare hvorfor Donut County er så bra som det er, uten at det høres teit ut. Det er nemlig slik at det eneste du gjør i spillet er å styre et svart hull. Dette hullet sluker tingene du får presentert på brettet foran deg, og vokser jo mer ting du putter i det.

Men det er noe med den visuelle stilen, figurene, musikken og den underlige, men utrolig velskrevne og absurde historien som knyttes sammen med gameplayet på en herlig måte. Det er unikt, ulikt alt annet og et minneverdig og underfundig spill. Ja, det er rart, men det er uten tvil verdt å gi det en gjennomspilling.

Stardew Valley

En spillperle!
Les også
Anmeldelse: Teslagrad

Sjanger: Eventyr
System: iOS (samt nesten alt annet av plattformer)
Utvikler: ConcernedApe

Last ned Stardew Valley: iOS. Pris: 85 kroner.

Stardew Valley var et spill jeg aldri helt greide å komme igang med på andre plattformer. Jeg har prøvd meg på PC-versjonen, og jeg har prøvd meg på PS4, men det klikket aldri helt for meg.

Mobilversjonen er ikke unikt på noen som helst måte, det er nøyaktig det samme spillet. Men nå hadde jeg tid, anledning og mulighet til å dumpe mer tid i det, og etterhvert som jeg fikk uvidet gården min, blitt kjent med beboerne i landsbyen klikket spillet for meg. Det er enormt imponerende, og å definitivt verdt tiden din.

Reigns: Game of Thrones

Sjanger: Kortspill
System: iOS, Android
Utvikler: Devolver Digital

Last ned Reigns: Game of Thrones: iOS, Android. Pris: 42 - 44 kroner.

Det har kommet tre Reigns-spill nå, og de har alle verdt ekstremt bra. De er smarte, unike og bruker plattformen sin på en genial måte. Det eneste du i all hovedsak gjør er å sveipe til høyre eller venstre for å ta avgjørelser i spillet, og så spilles disse ut.

Historien er velskrevet, og med det kjente universet fra Game of Thrones er kanskje spillet enda lettere å komme inn i for de som ikke har spilt de to foregående spillene allerede.

Veldig enkelt konsept, men de mange avgjørelsene og utfallene som kan skje gjør at spillene er gjenspillbare flere ganger. Det er også uhyre velskrevet og engasjerende. Jeg vil anbefale at du planlegger et lengre toalettbesøk hvis du først setter deg ned med Reigns, tiden går fort når du først begynner.

Hjernetrim for liten og stor.

Professor Layton and the Curious Village

Sjanger: Strategi
System: iOS, Android
Utvikler: Level-5

Last ned Professor Layton and the Curious Village: iOS, Android. Pris: 109 kroner.

Herregud som jeg digger Professor Layton, og så lei meg som jeg er fordi jeg ikke oppdaget disse spillene før nå. Spillet oser av sjarm og glede, og sjelden har et spill fått meg til å føle meg så dum, og så smart på samme tid. For de som ikke har spilt disse spillene får så går det ut på å løse problemer i logikk, matematikk og andre ting for å komme deg videre i historien. Noen av oppgavene er kjempeenkle, andre er skitvanskelige, men aldri urettferdig på noen som helst måte.

Alt satt sammen i en verden fylt med et herlig persongalleri, en velskrevet og morsom historie og med oppusset grafikk og visuell stil. Professor Layton and the Curios Village er en HD-remake på mobil og nettbrett, og det er et så bra spill at jeg har gravd meg igjennom esker for å grave fram den gode, gamle 3DS-en min for å spille de andre spillene i serien.

Professor Layton og hjelperen hans er nye bekjentskaper for meg, men jeg digger begge to!

Med det runder jeg av listen for 2018, et år som har gitt utrolig mange gode spillopplevelser, uansett hvilken plattform du måtte like best. Men hvis det skulle være slik at du blåser av mobilspill fordi det finnes så mye dårlig i App Store eller Google Play, for det gjør det, så vær så snill å gi noen av disse spillene en sjanse.

Du berøver deg selv for masse gode spill ved å dra alle mobilspill under en kam. Her har du timesvis med fantastisk underholdning, i alle mulige sjangere, til alle mulige typer mennesker.

Side 1
Side 2

Siste fra forsiden