Feature

Årets beste mobil- og nettbrettspill

Hvis du ikke liker spill på mobil, går du glipp av mange svært gode spill!

Donut County.
Side 1
Side 2

Årets beste spill på mobil er ikke nødvendigvis lett å plukke ut. I løpet av året har jeg valgt ut 100 ulike spill som alle har fortjent å bli trukket fram, og det har vært veldig mange gode spill på mobilen også i 2018.

Men det er visse spill som stikker seg fram mer enn andre, og under har jeg plukket ut de spillene jeg mener er de 10 beste spillene til nettbrett og mobil fra 2018. Det er sikkert ikke den samme lista som mange andre, men det er disse jeg husker best.

Teslagrad

Sjanger: Plattform
System: iOS, Android
Utvikler: Rain Games

Last ned Teslagrad: iOS, Android. Pris: 55 kroner.

Norskproduserte Teslagrad er et stemningsfullt og vellaget plattformspill fra Rain Games, og er blant de aller beste spillene du kan spille på mobilen din fra 2018.

Men det er til tider utfordrende, og dette kan nok være litt i meste laget for noen. Heldigvis er gåtene som skal løses underveis ikke alltid slik at det krever perfekt utførelse for å gå bra. Det er oftere slik at du må finne løsningen på sekvensen foran deg, mer enn at du må hoppe til nøyaktig den rette tiden for å komme deg videre.

Teslagrad er meget bra på mobilen, og hvis du ikke har spilet det før, er mobilversjonen absolutt å anbefale.

Florence

Hvordan er det å bli forelsket?

Sjanger: Eventyr
System: iOS
Utvikler: Mountains Games

Last ned Florence: iOS. Pris: 33 kroner.

Florence er et perfekt eksempel på et spill som hadde fungert dårligere på enhver annen plattform en nettbrett og mobil. Det har ingen intrikate og vanskelige mekanikker, men måten berøringsskjermen personliggjør handligene i spillet kan ikke erstattes.

Les også
Anmeldelse: Teslagrad

Men dette er ikke bare blant de beste mobilspillene i 2018, Florence er blant de aller beste spillene uansett plattform. Det forteller en nær og følsom histore jeg er sikker på de aller fleste kan identifisere seg med, og den gjør det utrolig bra.

Satt sammen med et nydelig lydspor er Florence blant de mest minneverdige spillopplevelsene mine i 2018.

Dandara

Sjanger: Plattform
System: iOS
Utvikler: Long Hat House

Last ned Dandara: iOS. Pris: 159 kroner.

Hopp og sprett.

Dandara er et nydelig, vellaget plattformspill med roguelikeelementer, blandet med en dæsj Dark Souls med en tvist.

Figuren din kan nemlig ikke gå eller løpe. Du hopper i stedet fra vegg til vegg, fra gulv til tak, og du gjør det med en herlig presisjon og kontroll. Det er utrolig tilfredsstillende å lure fiendene dine med hoppene dine, slenge ut et angrep, hoppe ned igjen og fortsette på brettet. Det er uvant til å begynne med, men når det først sitter, så kjennes det utrolig bra.

Verdenen og historien er meget bra, musikken er bra, nivådesignet er bra. Lite å utsette, et av de beste i året som gikk.

Oddmar

Oddmar er sjef!

Sjanger: Plattform
System: iOS
Utvikler: Mobge

Last ned Oddmar: iOS. Pris: 55 kroner.

Oddmar er en kul viking som drar ut i den store verden for å bevise noe for resten av klanen sin. Dette gjør han i et todimensjonalt plattformspill som er nydelig å se på. Animasjonene, bakgrunnene og detaljrikdommen i Oddmar er helt fantastisk, og verdt prisen alene.

Men i tillegg til alt dette får du et dypt og engasjerende plattformspill, med gode kontroller, flotte områder og masse oppgradering og andre ting å bruke tiden din på.

Oddmar er definitivt verdt en plass på denne listen, og jeg digger han.

My Child Lebensborn

Sarepta Studio

Sjanger: Eventyr
System: iOS, Android
Utvikler: Sarepta Studio

Last ned My Child Lebensborn: iOS, Android. Pris: 30 - 33 kroner.

Jeg har allerede anmeldt dette spillet i en egen anmeldelse her på Gamer, og jeg har skrevet om det i en månedsoppsummering. Det er ikke så mye mer å si, men at dette er et unikt, viktig og vellaget spill er det liten tvil om. Det er hjerteskjærende, men vel verdt tiden din. Jeg legger igjen ved konklusjonen fra anmeldelsen min, og anbefaler deg å spille det andre norske mobilspillet som er blant de beste i 2018:

«My Child Lebensborn er et unikt mobilspill, og noe jeg vil anbefale alle å teste. Selv om 2. verdenskrig kan virke som noe som skjedde for lenge siden, så er det en kun litt over 70 år siden krigen var over. Du kan lære mye om en side av krigen jeg kjente lite til, og måten utviklerne har valgt å fortelle denne historien på er veldig smart.

Det at du er en adoptivforelder til et krigsbarn, og kun har kontroll på det som skjer i ditt eget hjem, er en smart vinkling på historien. Det gjør også at hjelpesløsheten rundt alt barnet ditt opplever utenfor huset blir enda større, og det funket i hvert fall meget godt på meg.

Det er forferdelig å se og lese alt disse barna gikk igjennom etter krigen, og respekten og håndverket Sarepta har lagt bak spillet gjør dette til et spill du virkelig bør prøve.»

Side 1
Side 2

Siste fra forsiden