Arma-skaperne avslører fremtidsplaner

Jobber med nedlastbart innhold og større ekspansjon for Arma 3.

Bohemia Interactive

Tsjekkiske Bohemia Interactive har nylig lansert den omfattende flerspillerutvidelsen Zeus for skytespillet Arma 3. Den var gratis, men nå går utvikleren over på betal-utvidelser.

Helikoptre og infanterister

I en post der de forteller hva som er planene videre for studioet annonserer de to nedlastbare ekspansjonspakker. Den første heter Helicopters, og gi spillerne tilgang på flere nye transporthelikoptre.

Sammen med det nye luftfarkostene vil Bohemia inkludere muligheten til å velge mer avansert helikopterfysikk hentet fra simulatoren Take On Helicopters. Blant annet snakkes det om å gjøre det mulig å frakte kjøretøy og annet ved å henge det under store helikoptre, og at passasjerer skal kunne bruke helikoptrene som en angrepsplattform.

Studioet understreker at utvidelsen kun inkluderer nye helikoptre. Resten av nyhetene blir tilgjengelige for alle spillerne, uansett om de kjøper den eller ikke. De gamle helikopterne blir oppgradert for å støtte de nye funksjonene.

Helicopters skal etter planen lanseres i løpet av årets siste halvdel. Utvidelse nummer to heter Marksmen, og her loves vi nye våpen sammen med en overhaling av spillets skytesystem. Målet skal være å gjøre skytingen «enklere, men mer utfordrende å mestre».

Stor utvidelsespakke

Bohemia jobber også med en stor ekspansjonspakke, i stil med Operation Arrowhead for Arma 2. I motsetning til Operation Arrowhead vil den ikke være frittstående, men innlemmes i hovedplattformen Arma 3.

På tide å kverke den månen.

Planen er å lansere denne sent i 2015, og den vil blant annet inkludere helt nye omgivelser å kjempe over. Det nye landskapet skal oppleves som distinkt, både med tanke på stemning og spillbarhet, sier selskapet. De forteller også at vi kan forvente mer sivilt liv og variasjon i de nye miljøene.

Samtidig som selskapet jobber med alle disse tingene vil de også videreutvikle hovedplattformen, Arma 3. De vil gjøre det lettere å laste ned brukerskapt innhold, og vil blant annet gi spillet et oppstartsverktøy som lar spillerne organisere nedlastbare modifikasjoner.

Dessuten vil de gi ut en oppdatering som heter Bootcamp, som inkluderer nytt spillbart innhold som skal gi nye spillere en variert introduksjon til spillet.

Hele planen kan du lese på studioets blogg.

Siste fra forsiden