Armored Core V er offisielt

Robotkrigføring går aldri av moten.

SAN FRANCISCO (Gamer.no): Det er 15 år siden utviklingen av det første spillet i den såkalte mecha-serien Armored Core ble påbegynt. I rollen som piloten av en robotleiesoldat har du i en rekke ulike spill påtatt deg ansvaret for å skape total ødeleggelse i styringen av tungt maskineri. I fjor kunne spillbloggen Kotaku melde om at Armored Core V var under utvikling, men dette ble aldri offisielt bekreftet.

Under et arrangement vi deltar på i San Francisco annonserte utgiver Namco Bandai i dag et samarbeid med utvikler From Software. Der ble også utviklingen av Armored Core V bekreftet. De meldte samtidig at spillet planlegges utgitt til starten av neste år, til Xbox 360 og PlayStation 3.

Robotknusing.

– Vi har samlet all vår erfaring og kompetanse til ett produkt, og nyvinningene kan best oppsummeres i tre deler: Den første er online-funksjonaliteten. I dette spillet vil du alltid ha kontakt med nettet, enten du velger å spille alene eller sammen med andre. Derfor er en essensiell del av opplevelsen også å alliere seg med andre og lage egne lag, åpner spillets produsent.

Sofistikert og dynamisk online-støtte er noe utvikler From Software har inkludert med suksess i Demon's Souls tidligere - med hell.

– Den andre delen er er fleksibiliteten. Når du først inngår i et lag vil dere nemlig kunne skreddersy de ulike spillområdene. Målet med online-delen er å erobre og personliggjøre de mange regionene i spillet. Dette betyr igjen at man kan lage egne oppdrag, og i praksis gjør det at så lenge noen spiller Armored Core V, så vil det ha uendelige mengder nytt innhold, fortsetter han entusiastisk.

Den forrige utgivelsen i hovedserien Armored Core ble utgitt i 2007 her til lands, og kom til PlayStation 3 og Xbox 360. Det mottok rimelig lunken kritikk, og det ser ut til å ha gjort utviklerne mer sugne på å virkelig blåse tilbake spillerne.

– Det tredje og siste poenget er at vi nå tilbyr mer innhold enn noen gang tidligere. Vi har kombinert all vår erfaring med tidligere spill og flettet den sammen til en ny gavepakke. Vi vil tilby over 500 ulike gjenstander som kan benyttes til å skreddersy de ulike spillområdene. Selv de som spiller mutters alene vil dra nytte av andre spilleres tilrettelegging. Samtidig kommer spillet med en heftig historie som skal suge deg inn uansett hva du foretar deg, avslutter produsenten.

Armored Core V kommer altså ut i starten av 2012 til PlayStation 3 og Xbox 360. Vi har fortsatt mye spennende spillnytt å komme med fra San Francisco og Namco Bandais arrangement, så heng med.

Lurer du på hvilke andre spill som kommer ut i tiden fremover? Ta en titt i Spillkalenderen!

Siste fra forsiden