Assassin's Creed Origins selger dobbelt så raskt som seriens forrige spill

Ubisoft peker til sterke tall i sin nyeste regnskapsrapport.

Ubisoft

Ubisoft la denne uken frem sine foreløpige tall for regnskapsåret som varer fra 1. april 2017 til 31. mars 2018. Ifølge rapporten har selskapet så langt overgått alle forventninger, mye takket være salg av Mario + Rabbids: Kingdom Battle, Rainbow Six Siege og Ghost Recon Wildlands, og skal vi tro Ubisoft-sjef Yves Guillemot lover fremtiden også godt.

Assassin's Creed-serien går tilsynelatende en lys fremtid i møte.
Ubisoft

Guillemot pekte spesielt på Assassin's Creed Origins, som allerede gjør god butikk. Sjefen nevnte ingen konkrete tall, men på sine første ti dager skal Origins ha solgt dobbelt så mange eksemplarer som det Assassin's Creed Syndicate klarte etter sin lansering i 2015.

Det er enda for tidlig å trekke noen klare slutninger, men valget om å ta en Assassin's Creed-pause i 2016 kan vise seg å ha vært et lurt trekk for Ubisoft.

Snikmord og mystikk i det gamle Egypt

Assassin's Creed Origins tar spillere med til oldtidens Egypt, og forteller historien om snikmorderordenens grunnleggelse. I rollen som Bayek får spillere vandre i en verden preget av sniking, kultur og mystikk.

I løpet av seriens hvileår pønsket Ubisoft ut nye måter å lage Assassin's Creed-spill, noe som blant annet førte til i et nytt kampsystem og dypere rollespillelementer i Origins. Mottakelsen har vært blandet, og vår anmelder mente spillet forsøker å gjøre for mange ting på en gang:

– Nei, Assassin's Creed: Origins er ikke et dårlig spill, faktisk har det morsomme stunder og imponerende sekvenser knyttet til historie og omgivelser, men stagnasjonen merkes godt i Vår Herres år 2017, og konkurransen ser seg ikke tilbake. Det forsøker å gjøre mange ting på samme tid, men har problemer med å utmerke seg, skrev Andreas Bjørnbekk.

Assassin's Creed Origins-spillere har mye ekstrainnhold i vente.
Ubisoft frister blant annet med nye historier, gudekamper og sightseeing »

Siste fra forsiden