Assassin's Creed Unity sporløst forsvunnet fra Steam

Flere nyere Ubisoft-spill har blitt fjernet fra spillbutikken over natten.

Hvor ble det av Assassin's Creed Unity?
Ubisoft

Over natten har Assassin's Creed Unity, Far Cry 4 og The Crew forsvunnet sporløst fra nettbutikken Steam. De tre kommende Ubisoft-titlene kunne forhåndskjøpes helt intill trekkepunktet, men nå er de vekk fra butikken i alle regioner. Det er naturlig å anta at alle som har betalt for spillene vil få refundert utgiftene for forhåndsbestillingene, dersom det ikke dukker opp innen lansering.

The Crew er også vekke!

Ubisoft har så langt ikke svart på våre spørsmål om situasjonen, men den britiske grenen av PR-avdelingen har kommet med en svært generell utalelse til Eurogamer.

– Vi har vært i diskusjoner med Valve om Assassin's Creed Unity, men for øyeblikket er ikke spillet tilgjengelig på Steam i Storbritannia, forteller Ubisoft til nettstedet.

Akkurat hva som har skjedd her er uklart, men det er verdt å merke seg at man fremdeles kan kjøpe spillene på sider som GreenManGaming eller GetGames. Dette tyder på at Ubisoft antageligvis ikke ønsker å begrense salget av spillet til sin nettbutikk, UPlay.

Neppe en EA-vri

Og Far Cry 4.

Det er med andre ord ingen ting som tyder på at Ubisoft gjør som EA helt ennå. I fjor høst valgte selskapet å slutte å slippe sine spill på nettbutikken, og satset med det fullt og helt på sin egen butikkløsning, Origin.

Ubisofts egen butikkløsning, UPlay, har lenge vært noe snedig integrert i Steam. For å starte et Ubisoft-spill kjøpt i Steam må man først innom et egen UPlay-startvindu, før man kan begynne å spille – noe som blant annet skaper trøbbel for den mer stuevennlige kontrollernavigeringen av grensesnittet til Steam.

Nylig ble det kjent at det nyeste snikmorderspillet tar en snodig vri.
Dette grepet i Assassin's Creed Unity overrasket oss »

Siste fra forsiden