Assassin's Creed Valhalla

Assassin's Creed Valhalla er nok ikke historisk korrekt, men populært er det

Ubisoft melder om rekordlansering for serien.

Ubisoft

Hver eneste spill i Assassin's Creed-serien har skapt diskusjoner rundt hva som er historisk korrekt. Assassin's Creed Valhalla – som kom ut for en drøy uke siden – har ikke vært noe unntak, og skal vi tro ulike eksperter ser det dårlig ut også denne gangen.

Det er visst litt for mye snø i Assassin's Creed Valhalla.
Ubisoft

Reddit-kanalen AskHistorians (via RockPaperShotgun) samlet nylig en rekke kunnskapsrike folk, med ekspertise innen alt fra vikinger til middelalderkultur, for å svare på spørsmål om det nyeste Assassin's Creed-spillet.

Gjengen pekte på en rekke unøyaktige fremstillinger i spillet, som for eksempel at det er mye mer snø i både Norge og England enn det skal ha vært i perioden Valhalla er satt i. Videre burde de romerske bygningene man finner i spillets England vært mer falleferdige, mens klesplagg og våpen lar seg inspirere for mye av estetikken fra skandinavisk metallmusikk på åttitallet.

Kjempepopulært

For spillere flest virker historisk nøyaktighet imidlertid ikke å være så viktig. Ubisoft kan nemlig fortelle at Assassin's Creed Valhalla har solgt flere eksemplarer i løpet av sin første uke enn noe annet spill i serien har klart tidligere. Spillet har også blitt Ubisofts mest solgte PC-spill gjennom tidene.

– Vi gleder oss stort over den entusiastiske responsen fra spillere og ønsker å takke fansen for deres utrolige støtte. Å levere dette spillet midt oppi en global pandemi var en kraftanstrengelse for teamene våre, og det er fantastisk å se at spillere liker spillet så godt, heter det fra spillprodusent Julien Laferrière i en pressemelding.

Her på verket har vi også latt oss rive med av den kombinerte snikmorder- og vikingesagaen. Ifølge anmelder Espen Jansen slet opplevelsen med et labert førsteinntrykk, før det bygger seg opp til å bli et skikkelig engasjerende eventyr.

LES OGSÅ: Dette er Norge i Assassin's Creed Valhalla »

Siste fra forsiden