Assassin's Creed Valhalla - Grammy

Assassin's Creed Valhalla vant den aller første Grammy-prisen i ny spillkategori

Stephanie Economou hedret for utvidelseslydspor.

Årets Grammy-utdeling inkluderte for første gang en egen spillkategori. Fem spill var nominert for «Beste musikalske lydspor for videospill og andre interaktive medier», og det var Assassin's Creed Valhalla som stakk av med prisen.

Mer spesifikt var det lydsporet til utvidelsen Dawn of Ragnarok som vant. Musikken ble komponert av Stephanie Economou, som var på plass for å motta prisen.

Stephanie Economou fikk pris.
Recording Academy

– Til slutt vil jeg bare si takk til alle de som kjempet for å få opprettet denne kategorien for spillmusikk. Takk for at dere setter fokus på og validerer hvor viktig spillmusikk kan være. Dette er virkelig en stor ære, sa Economou i sin takketale.

Andre nominerte var Bear McCreary for Call of Duty: Vanguard, Richard Jacques for Marvel's Guardians of the Galaxy, Christopher Tin for Old World og Austin Wintory for Aliens: Fireteam Elite.

Mens kategorien er ny, er det ikke første gang spillmusikk gjør seg bemerket i Grammy-sammenheng. I 2012 ble Wintory nominert til pris for lydsporet til Journey. Året før vant Tin en Grammy for Civilization IV-sangen Baba Yetu.

Hva Assassin's Creed Valhalla angår satte Ubisoft strek for eventyret sent i fjor. Spillet har fått sin aller siste oppdatering, og teamet har gått videre for å jobbe med kommende Assassin's Creed-spill.

LES OGSÅ: Det neste store Assassin's Creed-spillet tar turen til Japan »
LES OGSÅ: Assassin's Creed Mirage vender tilbake til seriens røtter »

Siste fra forsiden