Assetto Corsa er klart for full utgivelse

Den lekre racingsimulatoren har fått sin siste store «early access»-oppdatering.

Kunos Simulazioni

Assetto Corsa er en racingsimulator som i lang tid har vært tilgjengelig på Steams «early access»-tjeneste. Spillet skilter med høy realisme, og banene i spillet er blant annet laget ved hjelp av lasermålinger av de virkelige versjonene.

Lekker trailer.

Spillet har en god håndfull bilmodeller fra Ferrari, Lotus og BMW, samt noen biler fra andre fabrikanter som Mercedes, Alfa Romeo og McLaren. Det har alt fra ordinære produksjonsbiler til GTR-biler, superbiler og «open wheel»-racere.

Banene inkluderer kjente navn som Monza, Silverstone, Vallelunga, Spa-Francorchamps og Nurburgring, og de fleste kommer i flere varianter. Spillet har også fått et aktivt miljø som lager modifikasjoner, og det jobbes blant annet med en versjon av Rudskogen.

Promofilm for en Ferrari-modell i spillet. Utviklerne sparer ikke på detaljene.

Versjon 1.0 ute for testing

Nå har spillet fått sin største oppdatering til nå, med en rekke nye biler, baner og funksjoner. I tillegg har både grafikken og simuleringen fått seg en oppgradering, og spillet har nå fått en karrieremodus for enspiller.

Med denne har spillet fått de funksjonene og det innholdet utviklerne har planlagt, og det gjenstår bare finpuss før spillet forlater «early access». Utviklerne i Kunos Simulazioni lover også at de skal videreutvikle spillet med gratis oppdateringer i tiden som kommer.

Utviklerne bruker anledningen til å takke alle spillerne som har deltatt i «early access»-testingen, og forteller at spillet har endt opp med å vokse seg mye større enn planlagt på grunn av suksessen den tidlige lanseringen har fått.

At baner som Monza, Silverstone og Nurburgring har fått plass i spillet skal være en direkte konsekvens av «early access»-suksessen.

Det er gode tider for de som liker bilsimulatorer. Ikke bare har vi Assetto Corsa, men i november kommer også Project Cars.

Siste fra forsiden