Atari avslører fremtidsplaner

En Enter the Matrix-etterfølger og nye Dungeons & Dragons-spill vil snart bli kunngjort, Demon Stone kommer til PC og tapet av Unreal-franchisen blir kommentert. I tillegg har vi Atari sin utgivelsesliste for resten av året.

Atari har akkurat presentert finansrapporten for de forrige månedene, og i den anledning har de fortalt litt om hva de planlegger å gjøre i fremtiden. Selskapets viktigste spill dette halvåret skal etter planen lanseres i forbindelse med julemarkedet, og inkluderer RollerCoaster Tycoon 3 og Sid Meier's Pirates! For mer informasjon om utgivelsesplanene til Atari kan du sjekke listen under.

Atari-sjefen Bruno Bonnell gav også en rimelig klar indikasjon på at selskapet vil kunngjøre en Enter the Matrix-etterfølger om kort tid. Han fortalte at Atari har rettighetene til å lage ytterligere to Enter the Matrix-produkter, og at han håpet på å kunne fortelle mer om franchisens fremtid i løpet av de nærmeste ukene.

Videre fortalte han at selskapet kommer til å lansere nye spill i de lukrative Dragon Ball Z og Dungeons & Dragons-franchisene i løpet av første kvartal 2005. Han nevnte ikke noen spesifikke titler, men vi ville bli svært overrasket om ikke en av disse er Neverwinter Nights 2 eller Baldur's Gate 3. Det er forventet at Atari vil kunngjøre nærmere detaljer angående disse titlene i løpet av den nærmeste tiden.

Selskapet har også røpet Stormfront Studios sitt kommende actionrollespill Forgotten Realms: Demon Stone vil lanseres på PC omtrent samtidig med Xbox-versjonen (i årets siste kvartal). Dette er et tredjepersons fantasyspill med heftige kampscener i filmatiske omgivelser, hvor to mektige hærer truer med å ødelegge verden.

I tillegg har Bonnell kommentert det nyannonserte samarbeidet mellom Epic Games og Midway. Han forteller at det var uheldig for Atari å miste utgivelsesrettighetene til Unreal-franchisen, men at Epic sitt forslag til ny avtale ikke var akseptabel for Atari, av økonomiske hensyn. Bonnell synes det er trist å måtte avslutte det langvarige samarbeidet med Epic, men ønsker dem lykke til videre og forsikrer om at forholdet mellom de to selskapene fortsatt er godt.

Her er Atari sin utgivelsesliste for resten av året (vi legger merke til at PC-versjonen av Driv3r ikke nevnes, uten at vi vet hva grunnen er til dette):

Juli-September 2004
Asterix & Obelix (PS2)
Backyard Skater (PC)
Deer Hunter 2005 (PC)
Forgotten Realms: Demon Stone (PS2)
Shadow Ops: Red Mercury (PC)
Terminator 3: The Redemption (PS2, Xbox, GameCube)
Test Drive: Eve of Destruction (PS2 and Xbox)
Unreal Tournament 2004: Editor's Choice (PC)
YuYu Hakusho: Dark Tournament (PS2)
Zoids: Battle Legends (GC)
Zoids: Legacy (Game Boy Advance)

Oktober-Desember 2004
Axis & Allies (PC)
Backyard Basketball (GBA)
Dragon Ball Z: Budokai 3 (PS2)
Dragon Ball Z: Buu's Fury (GBA)
Duel Masters Cobalt (PS2)
Duel Masters 2: Kaijudo Showdown (GBA)
Forgotten Realms: Demon Stone (Xbox, PC)
Godzilla: Save the Earth (PS2, Xbox)
RollerCoaster Tycoon 3 (PC)
Sid Meier's Pirates! (PC)
YuYu Hakusho: Tournament Tactics (GBA)

Siste fra forsiden